Wednesday, 29 September 2010

désolé

désolé

means

sor.ry [sor-ee, sawr-ee]

- adjective

6. (used interjectionally as a conventional apology or expression of regret)

# Sorry, you're misinformed.

# Did I bump you? Sorry.

Last weekend saya ada sakitkan hati kawan saya. Saya tak tahu dia ni jenis yang cepat terasa. Dan, dia mungkin tak tahu yang saya ni jenis manusia yang they-don't-mean-it-that-way-when-they-say-it. Ya, mungkin saya seorang yang tak pandai menjaga hati kawan-kawan. Kawan saya ni sangat marah dengan saya. Saya malas nak call dia sebab saya rasa dia takkan pick up kalau saya call. Mesti dia screen phone call saya. So, saya pun buatlah entri ni. Walaupun dia takkan baca crappy blog kepunyaan saya yang tak infomatif langsung ni. Tapi, at least I have the effort to 'unsaid' what I have said. Kan?


Ok, entri ini khas untuk bekas rakan sekelas saya di KA6.



** Fizi, sorry k. I didn't mean it that way. The intonation of my text was not as the way you interpreted it. Sorry lah wei. Ni kan raya. Takyahlah merajuk lama-lama. Aku tak sedap hatilah kalau kawan-kawan terasa hati dengan aku. Plus, kau kan Happy Hafizi, mana boleh marah-marah wei. Tak cool. Okay, I owe you another frappucino! **





No comments:

Post a Comment