Thursday, 25 March 2010

Penuduhan Tak Berasas Seorang Perempuan Cetek Minda Yang Paranoid Semata


First off, I'd like to say sorry to my ex-colleague (Azwan Rahimi) for posting this entry. Tapi Wan, kau tak salah! Kau tak perlu pun sebut SORRY banyak-banyak kat aku masa kau call aku tadi.


PERINGATAN! : Kalau korang ada benda lebih penting nak buat, korang buatlah dulu. Because this will be a very long, dragging entry.

Ok, here the story goes.

Last Sat, aku, Nairus, Piyya+cousin+a gf pergi berhuha kat KL Live (formerly known as Life Centre) for Zee Avi Showcase. :) Mulanya begini. Ok, aku cerita dari mula macamana aku tahu Zee Avi homecoming showcase tu. Wan invite aku ke event tu thru fb. I was all excited. Aku terus RSVP then, invite Nairus, Piyya, Kak Maya, Zahiril Adzim, Kak Lind, and a few more frens to the event, then aku post up kat Wan punya wall cakap kalau dia dah tau harga tix n how to get em aku mintak dia roger aku. A couple of days later, aku follow up dengan dia (kot--tah aku pun dah lupa tentatif sebenar). Pastu Wan kata, tix kena beli thru AirAsiaRedTix. Aku dah hampa dah. Tapi, aku terus confirmkan dengan Nairus (sbb dia je yang respon kat invitation aku itu hari) whether dia nak pergi ke tak. Lepas confirm, aku terus sms Wan mintak tolong dia belikan tix tu. Bla bla bla - long story short, tix pun dah dapat and Wan pun kata yang Piyya pun ada beli tix.

Bla bla bla.... Tibalah Saturday, 20th March.

Sejak Friday lagi aku dah serabut nak fikir pasal Sabtu. Ive to attend my Algebra Extra Class from 3-6pm at 13 Shah Alam. Cukup stress otak aku memikirkan alasan nak minta Sir Bala release aku awal. But at the same time, hati aku berbelah bagi nak blah awal sebab final will be just in two weeks time. So, korang faham-faham jelah kan. Kalau nak harap belajar sendiri Trigonometry memang HARAP MAAF lah kan? Hahaha.

Ok, serious. Kebetulan hari tu Sir kata nak release class awal. Aku pun rush macam orang gila dengan tak on radionya dalam kereta. Akhirnya berjayalah aku sampai kat KL. Naik Monorail. Tenenenenet. Sampai KL Live. :)

Sampai. Ambik tix kat Wan. Queue kat dia sambil tunggu Nairus and Piyya (yang terhegeh-hegeh nak sampai sebab dari Ampang). Bla bla bla. Nairus sampai. Jumpa Mawk and her t
wo lil bros along with Paan. Sampai gate nak bukak, si Piyya and fren and cousin tak sampai-sampai lagi. Sampailah dah scan tix kat tingkat atas, Piyya tak sampai-sampai lagi. Haihhhh! Wan dan kawan dia dah masuk lama dah.

Aku sebenarnya, time tu frust gila dah sebab aku datang awal, tapi aku tak dapat nak enjoy the show at the front line. HAMPA. 'Semua pasal Sufiah!'-ni aku bebel dalam hati. Last-last, bila dah ramai yang masuk, aku dengan penuh rasa selfish
masuk dalam dengan Nairus sebab dah banyak kali staff KL Live tu cam sound kami suruh masuk sebab blocking the passage. Kami pun tinggalkan tix Piyya kat staff situ and terus lari masuk dalam. Tolak-tolak orang and cari Wan and fren (yang dah tentu-tentu dah dapat diri kat front row). Kami scan thru the crowd. Hah! Nasib Wan tinggi, so dapat detect. Sekian. So, kami terus ah buat selamba badak tolak-tolak manusia yang block kami. COOL! Sampai. (Kadang-kadang kita kena pentingkan diri kalau nak capai sesuatu). :p -Maksud aku, goal aku nak berdiri kat front line. (Kang ada pulak yang fikir lain kan? Manusia ni kan macam-macam perangai. Pffffttt!!!)

At last, Piyya and company sampai. Tapi, masa tu crowd dah sangat besar. They didn't manage to come and join kami di same spot. There were too many ppl in the room. So, kami moshing masa show to asing-asing. (Gila tak best).

During the 'wait'. Aku dengan Nairus tersangatlah boring, sebab tak ada opening act eh. Boleh? Haihhh! Berbekalkan handphone bercamera cap ayam aku tu, aku pun camwhoring lah dengan Nairus sambil mengisi masa-masa yang terluang dan juga sambil menghijack space orang lain kat tepi kiri kanan kami. Haha! Jahat kan? Ahhh, lantak ah! Asalkan aku dapat berdiri dengan selesa during the show. :)

Habis show, aku cari Mawk, Paan and the bros kat tepi stage belah kiri. Pastu, Piyya datang kat kami. Kami camwhoring lagi sampai kena halau dengan security. (Celaka!) :p Lepas tu, Piyya ajak ambik gambar dengan Wan. Aku pun macam 'Mane Wan? Dia dah keluar k
ot!'. Sekali, Piyya scan punya scan. TING! Nampak Wan dan kawannya. So, kami pun ambiklah a couple of piccies. Yela, buat syarat reunion. Haha. Reunion lah sangat setakat 3 orang je kan? Tak sesuai. Pastu, kami keluar and turun bawah. Hang around jap kat luar KL Live tu. Bayar duit tix kat Wan. Tata-tata after 10,15mins camtu.

THAT'S IT! ITU SAHAJA.

We made our separate ways. Piyya balik dengan cousin and her fren. Aku balik dengan Nairus.

Tapi, hari ni, aku adalah dapat this pm from a stranger named FARADILLA TAHIR (Sila search di Facebook untuk user ini). Here's the message like :

Between You and Faradilla Tahir
25 March at 11:05 Report
ziza ba aidan..atau nadia aziz.may i add u as a freind list?would u mine..




(Pardon her grammar. So, korang kena faham sendirilah maksud dia tu ok!)



First sekali yang aku benci bila orang yang aku tak kenal tapi panggil aku dengan nama penuh aku. NADIA AZIZ. Aku cukup tak suka. Dalam hati aku kata 'Aku tak pernah ada kawan nama Faradilla Tahir'. So, untuk pastikan yang aku mungkin terlupa, aku pun usha lah page dia. Ada 1 mutual friend in common i.e. Farra Kassim (Kak Elly, my ex-colleague kat CTB). Lagilah aku pening. Who the hell is this person? Dan paling scary, dia pakai gambar aku, Piyya and Wan kat Zee Avi Showcase as default pic kat profile dia. Aku sabar lagi. Aku capai fon Nokia aku, call Piyya dengan niat nak tanya, siapakah mysterious stranger itu. Piyya check fb dia. Tgk info, mutual friends ada 2orang. Kak Elly and Nuar. Both pun from CTB juga.

Mula jadi pelik.

Piyya volunteered nak call and ask Wan personally. And so she is his fiancee. Persoalannya sekarang, what the fish does it has to do with her using our (THREE of us-me, Piyya and Wan's) picture as her default picture? And there's an album in her profile named DASAR PEMBOHONG yang ada more than three piccies of me (and Nairus) in it!!!!!! Apa kes kan? Masa tu, dalam hati aku dah menyumpah seranah dah.

Right after Piyya calling Wan for explainations, Wan text aku.

CTB Wan : nard sorry la kalo tunang aku kaco ko. ko wat x layan je. sorry byk2 eh

Saya : Ok. Tp gambar2 aku sume ni pastikan die delete dan tak simpan langsung di mana2. Harddisk. Pendrive. Desktop dll. Eyh wan? Tq.

CTB Wan : ok. sorry byk2 kalo die ade ckp ape2 pasal ko.

*Aku censor satu line from one of the messages sebab aku masih rasional. Aku kena jaga hati semua orang. Kalau ada yang tak puas hati, kata aku ni penipu ke, perempuan gatal ke, sundal suka nak rampas TUNANG orang ke, sila confront aku sebab aku ni jenis yang pegang konsep BERANI KERANA BENAR. Harap maklum yang fon aku ni terlalu besar kapasiti simpanan datanya. Bila-bila masa je kalau orang-orang yang ada rasa tak puas hati dengan aku tu boleh jumpa aku dan check for yourself lah my text messages. :)


Aku pun tak reply dah message Wan lepas tu. Lagipun, aku bukan rapat sangat dengan Wan. Hehe. Tapi, lepas tu, aku mengadu kat Wan Amirul Muzaffar (Wan jugak ok! Huh!) pasal aku kena attack dengan someone.

Thing was ok lah after that. Sebab aku harap Wan boleh handle fiancee dia yang paranoid lagi insecure tak tentu pasal tu. Aku pun cool lah. But that didn't last for long sebab perempuan tu pm aku lagi. Here's the message:
Between You and Faradilla Tahir
25 March at 12:49 Report
hye nadia.nadia,anything u not satisfied,u can direct with me.i xkan delete pic tu.i know that is yours.but dont know who is azwan rahimi between us..?u amik gambar tu dengan tunang orang yer cik nadia


(Sorry, ada masalah sikit masa nak paste ni. MacBook sangat pelik ok! Sorry!)

Korang mesti nak tengok gambar yang dimaksudkan, kan? Ok, aku upload jap!

Inilah dia gambar yang KONONNYA sangat kontroversi tu. Amacam? Memang ekstrim kan aku 'memeluk/mencium' Wan kat dalam gambar ni? *PFFTTT!*

Lepas tu, ada lagi pm yang seterusnya. Nah, ini dia :

Between You and Faradilla Tahir
25 March at 13:11 Report
nadia,i minta maaf kerana tak minta izin utk amik pcture tu dari u.i amik picture tu kerana azwan rahimi bagi satu pengajaran buat beliau.nadia,kalau awak berada di tempat i pun..awak tentu akan marah.i xsalah kan awak.tetapi i menyalahkan azwan rahimi.memang i sengaja meletak kan pic tu as my profile pic.to let him know..he is a " BEUTIFUL LIAR ".ada something yg berbangkit dalam hal ni.u perempuan,i perempuan.kita sama2 perempuan.picture tu memang buat i suprise..
25 March at 13:29 Report
i baru dapat tahu yg piah call wan n say sorry bout this.nadia,i nak tanya u betul2...betul ke u all xtau wan dah bertunang..?n bila u dapat tahu yg wan dah bertunang?i appreciate sangat2...kalau u reply pertanyaan i ni.i nak tahu mcm mana u semua xtahu.



Aku geram nak reply pm ni tau. Sebab, Nairus and Sufiah pun expressed their kegeraman. Diorang kata 'Takda kepuasanlah kalau tak balas apa-apa. Memang mendiamkan diri tu bijak. But saiko tu akan anggap kau bersalah!'. Aku pun, text Wan Amirul Muzaffar. Dia kata 'Tak payah. Buat ape?'. Oleh itu, aku pun tak reply la. Dalam hati aku kata 'Kalau aku reply, aku pun keanak-anakan. Dahlah keanak-anakan. Tak rasional pulak tu. Dahlah tak rasional, shallow minded pun sama. Kau cool, Nadia. You're not that cheap'. Dan, aku cuba senyum dalam hati aku. Cuba selindungkan marah aku tu.


It didn't end at these two PMs. Ada lagi. Nah...

Between You and Faradilla Tahir
25 March at 14:23 Report
i take out already all you pic.so now,please remove azwan fb from ur list.



(Mengantuk aku taip entri ni. Seriously. Haha.)


SILA TAKE NOTE. TUJUAN AKU POS ENTRI NI ADALAH MURNI. AKU TAKNAK KAWAN-KAWAN AKU SALAH FAHAM. AKU TAKNAK ADA ORANG-ORANG CAKAP AKU NI PERANGAI MACAM LAHANAT. AKU TAKNAK. AKU NAK SEMUA ORANG TAHU MY SIDE OF STORY SEBELUM MENGHUKUM AKU DENGAN SEWENANGNYA. SEBENARNYA, AKU NAK TULIS LEBIH PANJANG LAGI. TAPI AKU DAH SANGAT MENGANTUK.


**FOR SAFETY, AKU MUNGKIN AKAN BUAT LAPORAN POLIS. MANALAH TAHU KAN? MANUSIA NI, MACAM-MACAM JENIS.


Go Ahead

This is the lyrics for the song from an indie band that i heart the most--Rilo Kiley. The song called Go Ahead. :)

Enjoy the wordings!

*I cannot attach the vid cus im posting this entry thru email.


if you want to find yourself by travelling out west
or if you want to find somebody else that's better
go ahead
go ahead

if you want to buy a brand new fancy automobile
or if you want to build a place up in coldwater canyon
go ahead
go ahead
go ahead
i wish you would
go ahead

if you want to hold your own hand going up that cliff
or if you want to just hold back cause you ain't up to it
go ahead
go ahead
go ahead
be my guest
go ahead

if you want to hold on to the first girl that you meet
or if you want to settle down and plant roses at my feet
go ahead
go ahead
go ahead
i wish you would
go ahead

if you want to have your cake and eat it too
and if you want to have other people watch you while you eat it
go ahead
go ahead
go ahead
be my guest
go ahead

if you want better things
i want you to have them
if you want better things
then i want you to have them
go ahead
go ahead
go ahead
i wish you would
go ahead
go ahead
i wish you would
go ahead




I say, "Go Ahead...." ;
B. Disgrace

Kewarasan

Bdhdusksvaayuais ksjsibwvejdndbsgkamavs bsjsjsb ssjbs sj hsh
djaujavaksnvsai

I am not even typing a language here.

Tu maknanya saya dah mengantuk.

Tata ppl.

I love you all.

Esp najjah nairus sufiah.


Ndjsujsnssjs

Sent from my iPhone

Tuesday, 23 March 2010

I scarily miss u. But since u r so sombong now, i hate u la.

So long and goodnight!
So long and goodnight!

(Helena, My Chemical Romance)

Selamat malam, kesayangan hamba!


Lihat! Saya ucap selamat kat awak walaupun saya sedang merajuk.
Eeeee.. Susahnyaaaalahhhhhh!!


Blinded by love;
B. Disgrace
(i love him)

Sent from my iPhone

STOP! Please stop. Just stop, would you?

Please.
Stop treating me like this.
Stop making me feel like i am less important to you, at some times.
Some time, like now..
Stop making me feel being used.
Please.




Exploited LoveFOOL ;
B. Disgrace

Monday, 15 March 2010

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee........

Sensenangnye kau bagi arahan kat dia! Dia kau punya ke? Tak, kan?

Eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....!!!!!!!!

Bencinya perempuan gedik!!!!!!!!!!!!

K is for kahwin?



Lepas satu, satu kenduri kahwin yang aku attend. Lepas sorang, sorang kawan aku kahwin. Don't get me wrong. I still can live with it. Aku rasa aku cuma akan ternganga keseorangan bila Nairus Nordin dan Khairun Najjah kahwin. Sebab, kalau aku kahwin dulu, (aku tau laki aku cool), jadi, aku takde masalah nak hangout dengan perempuan-perempuan dua orang ni. (InsyaAllah). They're my closest friend in the whole wide world. Aina sekarang dah jauh. (Dari dulu memang jauh kot). So, ketidakberadaan dia dengan aku tu dah sangat selalu, sampai aku dah terbiasa. Frankly speaking, aku rasa, kami dah berapa bulan dah tak berSMS. We're still living with it. Kami dah biasa jauh. Tak kisahlah sangat.

Yang dua orang ni hah. Ni lah manusia yang aku angkut ke kenduri(s), wedding(s), teater, live band, konsert, karaoke, movie, emergency curhat meet ups, Starbucking, bhooooooting, buzzing, dan banyak lagi kalau nak listdown. Yang paling akan dirindui kelak adalah all girl's day out. Haruslah kan? Catch up meeting after work. Saje, hangout buang masa, change stories on work matters, general issues. Bincang pasal political issues yang sampai la ni pun kami duk pening lagi. Satu haram apa pun tak faham. Haha.

Semalam pergi wedding Imad, Najjah kata macam dia nak kahwin dah je next year. (Yeke wey?). Aku pun tak dapat nak pastikan dia serious ke main-main ke. Aku pun malas nak tanya banyak kali. Lantaklah!

Boleh tak kalau aku cakap aku nak kekal macam ni sampai bila-bila? Maksud aku, friendship ni dan acara-acara ritualnya. Is it possible?






Lots of ♥ with hugs and kisses;
B. Disgrace

Mid Term Exam (Second Paper)

EBVC3103-Construction Technology and Building Services :)

Malam tadi kan aku study sampai pukul 5:30pagi. Lepas tu, pukul 6:30pagi baru tidur. Ahh, bukan habis sempurna pun aku study. (Pecah rahsia). Actually, Chapter 3 tak baca dengan bersungguh-sungguh pun. Formula kira stairs aku dah lama tinggal. Aku ingatkan tak penting, sekali, tadi masa exam keluarlah pulak. Cis bedebah!

Tapi, overall, soalan dia takdelah susah sangat. Biasalah, standard2 MCQ. Jawapan semua hampir tepat, hampir sama. Mengelirukan. Personally, aku rasa aku boleh jawab. (Tahniah, Nadia!). Hehe.

Anyway, kita kena kerja keras lagi untuk final paper i.e. next month. :)

Bacalah buku sebelum Tok Imam membaca talkin kat anda! (Serius).







Sekian. Terima kasih.


:D
B. Disgrace
Jom tidur!

Mahu tidur tapi....

I need to sleep but I cant. :( Mata, pejamlah!! We've to get up at
0830. That's less than 2 hours now.

...Im experiencing stomach upset pulak...

Just great! Sekarang perut pulak buat hal. Mungkin aku banyak sangat
teguk nescafe tadi.


Mata aku kah atau otak aku kah yang merajuk ni?
B. Disgrace


Sent from my iPhone

Sunday, 14 March 2010

Kumpulan Roti

Aku ingatkan aku nak shuffle all songs malam ni untuk hidangan halwa
telinga rentetan kepala yang dah high akibat ubat batuk Ventamol.
(Atau mungkin juga high ni datang dari Cetrizet. Ah, persetankanlah!
Tak kisahlah yg mana satu!).

Yang penting ini. Aku stuck kat lagu If (nyanyian kumpulan Bread).
Dah! Aku dah cuba lawan urge yg melonjak-lonjak yang sangat mahu
menekan function REPEAT ONE SONG. Towards the end of the song, fungsi
tu dah selamat pun aku tekan. Hahahaha.

Itu je pun aku nak cerita.

Sekian.

Jom tido!


Ear plugged!;
B. Disgrace

Sent from my iPhone

Saturday, 13 March 2010

Al-kisah Paper Algebra Pagi Tadi

Erk.

Aku kan, tak tahu la nak cakap macamana. Nak kata ok, tak ok. Nak kata tak ok, ok laaa.. (Sila baca dengan bersahaja). Sebabnya, bagi aku, soalan tu takdelah complicated pun. Part A, mmg tak susah pun. Ala, dia nak confuse2kan candidates. Standard2 cenggitu la soalan dia. Part B plak, disebabkan aku ni lembab gila mengira Matrix, so aku dr semalam lagi dah buat keputusan nak abaikannya and jawab je terus soalan Function I. (Part B ada dua soalan, Matrix dan Function I. Pilih satu je).

Jadinya, tadi, bila dah settle Part A, aku lelajulah selak page belakang sekali. (Nak jawab soalan Function I lah ni nawaitu tu tadi). Erk.. Dengan penuh tekunnya aku bacalah soalan dia. Soalan tu dia bahagi empat : (a), (b), (c) dan (d). Pastu, bahagian (a) tu ada la gi pecahan (i), (ii) dan (iii). Tang soalan (a) dengan (b) tu, semua aku boleh jawab dan aku dah jawab pun. Tapi, sampai soalan (c) dengan (d) tu, memang lecturer belum ajar. Tapi, dengan penuh berlagak pandainya, aku cuba nak recall pembelajaran masa Add Maths dulu. (Buang masa dah tu kat situ. Pengawas exam tu pun dah pelik tgk aku cakap sensorang tadi). Fikir punya fikir, hampagas sungguh kerana aku start gemuruh. Last-last aku stop je kat situ. :( Sedih kan??????

Lepas tu, aku start gabra. Aku selak soalan Matrix tu. Hahh! Kuanghaja! Soalan dia aku mampu buat ok! RUGI BETUL MASA!!!! Kan? Aku pun congak-congak lah, markah yang aku mampu jawab kat fsoalan Function I dengan yang aku confident mampu jawab kat soalan Matrix. Hawau betul! Kat matrix lagi banyak markah eh!!! Hehh!!

'Dah, dah!', aku cakap dalam hati. Aku pun, buat soalan Matrix tu, masa tinggal kurang 30minit. Hawau! Aku pun buat jela. Matrix ni dah la aku bebal tang multiplication dia. Ergh! (Marah kat diri sendiri!) Buat-buat-buat-buat.. last2, aku dapat la gak buat, cumanya, kat soalan last tu, aku sempat sampai 3rd step je. Hmm, ok lah. Nak kata terkilan, tak. Cuma aku rasa, PADAN DENGAN MUKA AKU!!! Sebab, aku kelam-kabut je kan? Seriously... PADAN MUKA KAU NADIA!



NOTA : LAIN KALI JANGAN SKIP MEMBACA SOALAN WALAUPUN SOALAN BERKAITAN TOPIK YANG ANDA BENCI. SEKIAN TERIMA KASIH.



NASIHAT : CUBA LAGI FINAL NANTI! (Pesan kat diri sendiri).





Gopoh-gapah membawa padah!
B. Disgrace :(

Thursday, 11 March 2010

Rindu

Petang tu.
Hujan.
Pandu pulang.
Hujan lebat.


Laluan itu.
Laluan yang sama.


Waktu tu.
Saat tu.
Aku rasa sama.
Sama dengan hari tu.

Aku pandu.
Gagahkan anggota.
Fokus.
Pandu.

Radio memang tak on.
Tiba-tiba.
Aku menangis.
Terfikirkan Rhinestone Cowboy.
Seakan sedang terputar.

Aku teringat dia lagi.
Dia.
Yang dah lama aku tak jenguk.
Aku rindu dia.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Babahku.

Aku betul-betul rindukan saat begini.
Lepak dua beranak.
Minum teh petang-petang kat Restoran Kassim.
Restoran Kassim pun dah takda. Aku rasa seolah-olah semua memori di situ dibawa pergi bersama dengan dia. Tapi, setiap kali aku ambik corner dari blok aku ke Blok 33 aku mesti ingat teguran dia.
Beriya betul paut steering. Kan power steering, rilekslah.
Aku akan gelak kecil dalam hati. Cuba sorok rasa sedih.
Lagi, aku tak mungkin akan lupakan saat dia ajar aku pandu kereta manual. Kereta dia auto. Jadi dia tukar kereta dengan Aunty Rozy seminggu sebelum aku jalani ujian memandu dengan JPJ. Bapak mana yang taknak anak dia lulus ujian memandu.
Sebelum tu, dia selalu ajar aku memandu lepas kami pergi jogging pagi-pagi kat Titiwangsa. Mula-mula pusing kat parking je. Dah lama sikit dia suruh aku bawak kereta dia kat jalan yang kurang sibuk.
Aku ingat lagi ada satu masa tu. Masa tu pilihanraya. Pusat mengundi dia kat Sg Way. Pergilah kami tiga beranak. On the way balik, tiba-tiba dia berhenti kat Grand Season Hotel. Katanya, nak bagi aku pandu sampai rumah. Aku takut. Jalan sesak. Nak kena tempuh Bulatan Pahang. Aku mana berani. Dia yakinkan aku. Berjaya pun. Selamat sampai rumah. Siap parking sekali. Hehe.
Sebut pasal Grand Season Hotel, teringat pulak lepas teman dia fetch mak kat ofis, kami singgah kat situ dengar live band. Seronok.
Lepas tu, ada lagi. Banyak tempat makan yang first class rasanya dia bawak kami.
Mee Rebus kat Doraisamy.
Kedai Mamak kat corner yang sup dia gao tu kat Doraisamy jugak.
Mee Rebus sedap kat depan Standard Chartered ke Bangkok Bank tah. (Aku pun dah lupa!).
Nasi Lemak @TPCA.
Satay terbaik kat Jln Peel. (sekarang dah takda).
Ah Kow @TPCA.
The best chapatti and teh tarik susu lembu : Santa Curry House @Jln Sarikei. (kedai Uncle Joe).
Bihun Sup Utara @Jln Chemur.
Macam-macam. Banyak lagi.
Semua yang masih ada tu, semua tulah yang buat aku selalu fikirkan dia.
Al-Fatihah.
Semoga dia ditempatkan dengan roh-roh orang yang beriman.
Amiin~
I miss him so much :
B. Disgrace
(crying)

Wednesday, 10 March 2010

Hoi!

Lebih baik ketiak busuk dari busuk hati.

Lebih baik muka buruk dari hati kaudu.

Lebih baik gemuk dari hot, tapi kuat bitching pasal orang lain. Macam kau bagus sangat!

Lebih baik mulut bising dari berlagak pendiam, tapi suka mengata belakang-belakang.

Lebih baik rambut berserabai dari rambut harga RM400/=, tapi mulut macam longkang.

Setuju?

Monday, 8 March 2010

Perlulah nak emphasize macam tu?

Ok, kalau dah tau saye ni jealous type, kenapa nak emphasize on the gender? I dont get it with you. Lepas tu awak gelak. Ouh, suka tgk saye jealous agaknya. Eleh, yelah tu.







:(
B. Disgrace

Friday, 5 March 2010

Pfft!

Like, what? Ade saye kesah? Ok, memang saye kesah pun. I was
uncontrolably jealous. (ok now, does that word actually exist?). Ugh,
do u think that i even care about my grammar right now? Do i look like i
care? No, right? Yes.

Malam ni. Semua kelabu. Semua. Bila aku kata semua, aku memang
maksudkannya. SEMUA.

Tau tak? Pernah dengar tak pepatah 'you complete me'? Biasa dengar?
Ok, good.

Kaitkan perkataan semua tadi dengan perkataan complete. Whole. Gdm!
Kalau aku marah atau beremosi mesti akan keluar kata-kata pelik kan?
Apa saja yang terlintas, terus aku tojah.

Argh! Let me just keep this to myself.

Saye yg buat diri saye keliru;
B. Disgrace
Pls, leave me alone. Pls.

(saya nak mimpi Johnny Depp malam ni)

*takda kena mengena dengan tempias emosi kat atas nu.

Tata.


Sent from my iPhone

Thursday, 4 March 2010

Mungkinkah....

Aku rasa, semester ni, aku punya MALAS METER sangat tinggi. I don't know. Aku rasa aku akan flop beberapa subjek. :( Aku tak doa. Aku cuma dapat rasakannya. Ugh!! Aku tak manage time aku betul-betul semester ni. Aku leka. Leka dengan benda sekeliling aku. Hiburan. Leisure sana sini. Karox. Konsert. Konsert. Outing sana sini. Haih! Shopping! Kerja jangan cakaplah. Lagilah bertimbun. Takkan pernah habis. :(

Sekarang aku takut. Dahlah Sosiologi semester lepas aku dapat C je, boleh? Macam tak bersemangat pun ada. Aku hanyut sangat semester ni. Haihh! Too busy with works. Tapi, memang kerja sangat memerlukan presence aku. (Waiceh!). But it's true okay! Ok, maybe sekarang ni, at this very moment, aku tengah curi tulang. Eyh, bukan curi tulang ok!! Ini namanya mengeksploitasi masa dengan bijak!! :) Yelah, sebab..., kan sistem kat ofis ni sangat terhegeh-hegeh macam kau tengah drive laju-laju, tiba-tiba ada pulak nenek kebayan melintas jalan. Bayangkan! Bayangkan! Betapa lambatnya kan? Mesti kau sakit hati kan? Mujur aku bijak membahagi masa-masa terluang camni. :p

Ok, back to the highlights. Sekolah!

Macam mana ni weh? Aku stress sangat-sangat. Lecturer tak pandai ajar. Kami jadi mangsa lah? Wah. Kasihan kami! :(

Kawan-kawan, tolong bagi semangat. Thanks babies! :)








Minta simpang;
B. Disgrace
tralala~

Wednesday, 3 March 2010

Cookies for SALE!!!! :)

Hello kawan-kawan.


Errr, I'm helping a friend of mine ni. :) My dear friend (Dayah), sedang cuba menjual cookies nya. So, I'm doing a favour for her selling the cookies yang sangat sedap ini via online marketing. :)


Well, here's a picture of the cookies.
- FRESH, HOMEMADE DARK CHOCOLATE COOKIES -


Ia dijual mengikut berat. Boleh didapati dalam dua packaging (Small and Large).
The prices are as below :
Small (200grams) --> RM 15/=
Large (400grams) --> RM 27/=
Sesiapa yang berminat, jangan segan silu untuk dropkan message di comment box di bawah. Or, kepada sesiapa yang ada hp number saya, you guys are welcome to text me. Atau anda juga boleh respon di laman Facebook saya. Kepada sesiapa who's not in my extended network, anda boleh tinggalkan message di inbox saya.