Friday, 19 November 2010

11 Signs of You Having a Serious Crush on Someone.

1. You stare at him when he's not looking.
2. You ask him what time it is.
3. You try to sit near to him during meet ups.
4. You're nervous when you speak to him.
5. You're trying so hard to make him impress of you.
6. You compliment him alot.
7. You sigh when he's near you.
8. You laugh at all of his jokes.
9. You ask silly questions just to talk to him.
10. You're blushing when he talks to you.
11. You smile at him. Alot.
12. You stand up for him. Ha ha.

Sunday, 14 November 2010

Saya Jumpa My Kembar and the Bakal Suami :D

Assalamualaikum.

Hi semua!

It's been a long time since my last update, I guess. Hari ni nak cerita pasal dating dengan my twin, Sufiah. :)

Baru lepas balik dari threesome date dengan Piyya and Hafiz. Lepak dekat-dekat area rumah je. Hihi. Akhirnya, masa diorang dah sampai. They're going to tie the knot soon. Very soon. :) Of course lah I'm happy for them kan? After all they've been thru, akhirnya kahwin juga! Heee~ Suka!

Aku buat pertama kalinya, tidak menolak untuk menjadi pengapit. <3 I feel so honoured the fact that she chose me as a priority. :)

Suka lagi..

Ok, tadi discuss pasal theme and all. On the nikah day and malam berinai, pakai biasa-biasa je. During the reception, barulah aku pakai baju (very very) light peach. Akan dibeli nanti. Dan akan diclaim kemudian. Haha. She insisted in belanja-ing me the baju. :) Thanks sayang!

Tadi ekceli cam eksaited gila lah berjumpa dengan Piyya sebabnya dah lama gila tak jumpa and lepak. Last lepak for teh tarik ialah masa lepas balik dari Rumah Frinjan last year. Haha. Last year okay? Since then, jumpa hanya untuk karaoke sahaja. There's not much to say when you're busy singing your lungs out kan? ;)

Papepun, I'm looking forward for our next catching up meet. :)









Love.Always,
B. Disgrace

Monday, 25 October 2010

Wuwuwu~

Dulu aku jahat.
Suka pakai nail polish.
Sekarang, bila aku ingat-ingat balik, rasa jahil sangat dulu.
Haih.
Banyak lagi perkara yang aku buat.
Tak perlulah aku nak terangkan in detail kan?
Tapi, sekarang ni aku rasa i wanna dye my hair orange lah.
(Barulah Hayley kan?).
Ha ha ha!

Sesungguhnya, gaji hanyalah suatu persinggahan sementara di dalam akaun bank anda..

Aku tahu, hari ni mesti semua orang kat tempat kerja aku menyumpah-nyumpah sebab gaji belum keluar lagi. This is the second time that it happened. Bengang. Benci. Tadi, kawan aku sampai kereta dia dah nak kena tarik sebab dah 2 bulan 21 hari since she last pay her car installment. Dia bajet nak pergi bayar hari ni lah. Kesian dia.

Pagi-pagi check kat cimbclicks, gaji takda lagi. Haihhh. Aku dapat tau dari kawan yang ada kawan kat finance department, bos aku tak sign lagi cheque. Boleh? Adehhhhh. Semua dah bising kat ofis (kecuali Abg Hamzah, sebab dia kaya :P).

Hmm, aku pun banyak benda nak kena settle ni. Nak kena servis kereta. Dahlah aku rasa macam absorber aku dah kong. (Minta simpangg!). Nak kena beli a few things lagi. Then, bills nak kena settle. Kang kalau fon aku kena bar, siapa nak jawab? Dahlah aku tak boleh hidup tanpa instagram dan broadband. :(

Tan Sri, kenapa tak sign cheque? :......((

Thursday, 21 October 2010

Entah

Aku takda perasaan sekarang. Aku tak tahu. Bukan tak ada. Tak tahu. Tak tahu apa yang aku rasa. Semua ada. Marah. Suka. Benci. Happy. Padan muka kau pun ada. Rasa unappreciated pun ada. Rasa bersalah pun ada. Menyampah ada.

Jadi bila semuanya bergaul, jadi apa?
.
.
.
.
.
.
Rojak!

Sent from my iPhone

Tuesday, 19 October 2010

Now what?

A boss is like a diaper : always on your ass and usually full of shit!



Pegawai ini adalah seorang yang rajin tetapi kurang minat untuk memajukan diri.



Hmmm. That's what my immediate superior commented on my appraisal.









Jadi, apa sekarang?

Friday, 15 October 2010

Contrast

Kenapa manusia tu suka membeza-bezakan seseorang itu dengan individu yang lain? Aku hairan betul.
Situasi 1 :
Kalau one of your highshool mate dah kahwin. Another highschool mate akan cakap, wei, dia dah kahwin, kau bila lagi?
Situasi 2 :
Kalau someone kat ofis kau tu dah ada baby. Orang akan tanya kau, kau bila lagi nak kahwin? Orang tu dah ada anak dua dah.
Ini baru dua contoh aku bagi. Banyak lagi sebenarnya. Aku tak boleh nak fikir sekarang ni.
Kenapa nak samakan aku dengan orang lain? Aku, akulah. Dia, dialah. Kan? Apa jua perkara dalam hidup ni : jodoh, kaya, miskin, ajal, sihat, sakit; semua Allah yang tentukan. Kau tanyalah tuhan kenapa itu kenapa ini?
Mak letih nak menjawab soalan kau nyah.
B. Disgrace

Wednesday, 13 October 2010

Selamat jalan, cas-cas negatif!

Semalam kat pejabat, aku cuba ignore persekitaran yang tak sihat. Berjaya! Hari ni, aku nak buat lagi. Semoga berjaya!

Dah dua hari aku control makan. I so wanna be thin again. Aku tak sesuai gemuklah. Jiwa aku macam tak boleh nak terima kenyataan bila aku kena cuba baju/jeans saiz M-L/29 kat shopping mall. Biasanya baju S-M. Jeans 28. Sepatutnya jeans 27 tapi disebabkan thigh sesaiz dengan football striker milik aku ni, terpaksa beli one size bigger.

Lagi, aku tengah kumpul kekuatan untuk bertahan. Dua tahun je lagi, insyaAllah. Dan dengan izin Allah juga, aku berdoa supaya dipermudahkan segala urusan. Amiin.

Ok, kita fokus satu demi satu. Let's do this right! Muahsemangat satu!
.
.
.
.
.

Collecting all the positive charge in the world...
B. Disgrace

Sent from my iPhone

Tuesday, 12 October 2010

She Needs Her Xanax

I cant sleep. The thoughts are still running in my mind.

Word by word. Clearly.

I wonder what will it be if i walk out of the box and see the real world.

There are so many reasons that i can list down abt to not to stay longer in this freaking community.

Being in here is not as healthy as before. No, wait. It was never healthy at all since day one.

If you think they are the best-ass. Yes. I think so too. I think theyre the best ass lickers, pretentious backstabbing bastards. Fullstop.

Swearing. Cursing. Swearing. Cursing.

Off.

Sent from my iPhone

Wednesday, 29 September 2010

The Last One for Tonight, Perhaps?

Ya, pasal kerja lagi.

Dah 4 kali aku dapat melarikan diri dari meeting. Sesenyap nama aku kena petik jadi urusetia untuk majlis raya kat ofis. Tapi, hari ni aku dah tak boleh lari lagi. Ada kakak ni call aku suruh datang juga. Siap suggest aku naik dengan AM aku dari Sg Besi ke Pantai Office. Heh! Takkan nak lari lagi? Walaupun kes banyak, aku pergi jelah.

Seperti yang dijangkakan, memang kelam kabut. Venue meeting tukar dari 2nd floor ke 3rd floor. Padahal, bukan ke pagi tadi baru diorg spread text message pasal meeting ni. Dan bukan ke meeting room memang dah diguna dari semalam? Adeh. Apakah dowh?

Ok, fine.

Sampai2 second floor diorang cakap, "Eh, meeting dah tukar kat 3rd floor..". Aku fikir dah bermulalah meetingnya. Rupanya belum. Padahal aku dah 10 minit lambat.

Apakah?

Tadi was the first time aku attend meeting pasal majlis ni. Yang aku tau, last week, dari memo yang ada, nama aku tersenarai dalam Urusetia Logistik.

Errr, aku tak tau apa tanggungjawab aku sebenar-benarnya. Diorang duk cerita pasal kambing golek dua ekor dah dapat, signage, pasal emcee, takda turutan pun. Pastu lagi, pasal lemanglah, penyanyilah. Ala, semua tu pembaziran duit je. Lagi, pasal sate limited 5cucuk je untuk seorang. Wth? Ha? Ha?

Kan lebih bagus tak payah je hidang sate? Or, duit penyanyi tu buat duit beli sate. Kan?

Ok, whatever!

Work and Clothes

I miss the time when I was still working in CTB. I get to wear nice baju to office. Friday is dressdown day. We always had this 'Colour Day'.

It's totally different for me now. I wear my casual clothes most days. Uniform sometimes. It's boring.

désolé

désolé

means

sor.ry [sor-ee, sawr-ee]

- adjective

6. (used interjectionally as a conventional apology or expression of regret)

# Sorry, you're misinformed.

# Did I bump you? Sorry.

Last weekend saya ada sakitkan hati kawan saya. Saya tak tahu dia ni jenis yang cepat terasa. Dan, dia mungkin tak tahu yang saya ni jenis manusia yang they-don't-mean-it-that-way-when-they-say-it. Ya, mungkin saya seorang yang tak pandai menjaga hati kawan-kawan. Kawan saya ni sangat marah dengan saya. Saya malas nak call dia sebab saya rasa dia takkan pick up kalau saya call. Mesti dia screen phone call saya. So, saya pun buatlah entri ni. Walaupun dia takkan baca crappy blog kepunyaan saya yang tak infomatif langsung ni. Tapi, at least I have the effort to 'unsaid' what I have said. Kan?


Ok, entri ini khas untuk bekas rakan sekelas saya di KA6.



** Fizi, sorry k. I didn't mean it that way. The intonation of my text was not as the way you interpreted it. Sorry lah wei. Ni kan raya. Takyahlah merajuk lama-lama. Aku tak sedap hatilah kalau kawan-kawan terasa hati dengan aku. Plus, kau kan Happy Hafizi, mana boleh marah-marah wei. Tak cool. Okay, I owe you another frappucino! **





Tak Cukup Nakal Kot? Kan?


Sebab semalam ada open house ala-ala catching up meeting kat rumah kawan aku, terlintas aku nak tulis entri pasal dulu-dulu masa zaman sekolah.

Hah!

:)

Dulu aku suka-suka je apply sekolah teknik, dapatlah pulak. So, pegi jelah, sebab dapat kos yang aku nak tu. Civil Engineering. Hmm, JAUH OK!! Jauh gila! Ulu. Kat Muadzam Shah, Pahang. Time tu adalah first time dalam hidup aku duduk asrama. Hidup berdikari. Nangis jugaklah masa first week kat sana sebab senior semua macam celaka je perangai. Majoriti memang budak Klang Valley, so, siapa kat matric card nombor tengah empatbelas, memang kaw-kaw la kena dengan diorang.

Bagi salam salah, tak bagi salam lagilah salah kan? Ada je nak komen. Suara perlahanlah, apalah. Kalau bagi salam kuat, dikatanya biadap sebab meninggi suara. Poyo je lebih tu diorang tu.

Masa kat sekolah tu, warden asrama semua garang-garang nak mampos. Kat sana, kalau siapa langgar peraturan sekolah/asrama memang sah-sahlah kena rotan. Hah, korang ingat saiz rotan tu macam yang jual kat kedai dua ringgit tu?? MEMANG TAK LAH KAN? Sakit wei. Kesian dekat budak-budak nakal dulu. Tapi, siapa suruh diorang nakal. Acecececece. Macam bagus pulak aku. :P

Hmmm, dulu, masa kat sana, Add Maths memang compulsary lah untuk budak-budak Kejuruteraan Awam (KA). Masa kat sekolah dulu, semua orang lemau masa Add Maths. Homework banyak gila tak siap. Memang stok salin soalan jelah majoritinya. Datang kelas awal pun semata-mata nak 'fotostat' buku budak-budak cemerlang ilmu hisab. Kalau yang tak sempat tu memang kena rotanlah by the time cikgu buat rounding sebelum start mengajar. Bodoh gilalah aku rasa masa tu. Apa kerja tah yang kitorang buat masa kat hostel? Bergosip ke ape? Haha. Lagi, kalau masa kat kelas semua duk mengantuk je. Dan-dan salahkan nasi kawah. Lame excuse, tapi itulah alasan yang paling popular bagi budak-budak asrama seantero dunia. Gamaknya. :D

Dulu, masa zaman sekolah, aku ni jahat. Tapi, takdelah jahat sampai merompak kedai emas macam geng Si Biawak tu. Itu dodol-perisa-durian namanya! Aku ni kategori nakal-nakal manja lah. Kenakalan aku tak diketahui ramai. Hehehe.

Masa form five, aku ngan kawan aku yang sorang ni gaduh dengan cikgu Maths kitorang. Ala, hal kecil je. Dia yang perbesarkan, kasi nampak serius. Cikgu ada ego jugak weh. Lama juga kitorang gaduh dengan dia. Masa dah nak dekat SPM baru kitorang jumpa dia minta maaf. Masa tu Open Day. But that's not the first time lah we tried to seek apology from her. Itu kali yang ketiga. First time adalah a day after dia halau kitorang dari kelas. The second time was when it's a month away from SPM. Masa first time kami nak minta maaf tu, dia cakap dia doakan kitorang gagal dalam Matematik Moden masa SPM. Ada ke? Emo lah tu kan? Hehe. :P The second time pula, masa tu. kami tunggu dia kat luar staffroom. Kami tahu dia ada kat dalam, but dia avoid kami. Siap sanggup keluar lambat utk next class sebab tak nak terserempak dengan kitorang. Haha. Kelakar sehh!

Ok, enough with the gaduh2 thing.

Lagi, masa kat sekolah dulu, ada lah sorang budak laki ni. Dia ni jenis pendiam. Monitor kelas lain. Dia ni tinggi orangnya. Tinggi jenis yang kaki panjang. Haha. Dia budak KL juga macam aku. Dia pakai seluar senteng weh pergi sekolah. Aku dengan kawan aku ni, punyalah nakal, setiap kali terserempak dengan dia kat sekolah, kami kejar dia. Jalan belakang dia, lepas tu cakap kuat-kuat "Senteng! Senteng! Senteng! Senteng!". (Jahat kan??) Hahahahaha. Sampailah bila balik dari cuti sekolah, dia dah pakai seluar baggy. Dah dapat hidayah lah tu lepas kena kata ngan kami! Hahahahahaha. Kesian dia. Tapi, bagus jugak kan? Kalau tak, kesian dia kena kutuk dengan budak-budak lelaki. Haha. At least, he managed to change his style. Sekarang, dia dah bergaya dan hmmmm.. bolehlah dikatakan hensem. Bolehlah tu... Kan? :)

Pastu, ada macam-macamlah panggilan aku dengan partner aku ni bagi kat budak-budak sekolah. Especially yang sorang ni aku ingat sangat sebab aku baru jumpa dengan dia kat open house rumah kawan aku semalam. Ha Ha Ha! Kitorang ada bg nickname kat budak laki ni --Mentadak Mentadu-- Hahahahahahahahahaha~ Rasa tergeletek hati semalam masa tengok dia join juga kat open house tu. Keh keh keh.

Haaa... Paling best. Kat sekolah tu, masa tu, ada lah sorang budak laki ni. Kitorang rasa dia poyo sangat. :)) Hahahahaha. Dia dahlah tinggi. Pastu, asyik pakai jersy basketball. Aku ternampak-nampak ni hah imej dia. Jersi tu warna biru. Heh! Sibuk main basketball masa riadah. Aku dengan kawan aku duk usha je kepoyoan dia. Hahahhaha. Sekali kami decide nak hantar surat layang kat dia. Buat-buat macam dia ada admire lah. Kasi thru dorm mate kitorang yang satu kelas dengan dia. Hak Hak Hak. Serius kelakar wehhhh!! Aku tak ingatlah dia ada balas ke tak. Rasanya macam ada. And, handwriting dia buruk! Hahahahahahahaha. Sekarang, dia dah berjaya. Tak kisahlah. Ada juga cakap-cakap dengan dia masa dah besar ni. Tegur-tegur gitu jelah. Hehe. And, and..... sekarang pun kami ada nama panggilan untuk dia. Tapi, itu aku taknak reveal. Biarlah kami saje yang tahu.

Whatever-whatever pun, walaupun boleh dikatakan semua student kat situ merungut tentang betapa strictnya rules kat sekolah tu, most of us masih stay in touch with each other. Masih selalu jumpa.

Dan yang paling penting, lagu sekolah aku best! Lagu sekolah korang best ke?





I love each and everyone of my schoolmates. X.
B. Disgrace

Tuesday, 28 September 2010

Let It Be Lah!

Kalau ada yang betul-betul tunjukkan cara untuk menjauhkan diri dengan kau, for the sake of their rumahtangga-wise, let them be.

#1 - aku tak hadap

#2 - it seems like youre the only one who wants to save this friendship.

(Maybe youre the only one who look it as a friendship and they dont. Then, I guess, it's not lah. What's the point pun kan?)

#3 - tell that fella to tell their other half to get A LIFE.

What the eff! Bila kau terserempak kat pejabat, kau boleh buat macam kayu.

Kau dua orang boleh pergi mampus. Tuhan marah orang yang suka putuskan silaturrahim. Dan aku tau aku bukan orang itu.

Sekian terima kasih.


Ps : Rasa nak ludah je muka kau tadi, kat atas.

Sent from my iPhone

Wednesday, 8 September 2010

Pesan Saya Di Hari Raya

Assalamualaikum kawan-kawan!


Sedih rasanya bila Ramadhan dah nak pergi tinggalkan kita. Tapi, Allah berikan kita Syawal untuk menyambut kemenangan seluruh umat Islam selepas menjalani ibadah puasa dan sunat-sunat lain semasa bulan Ramadhan.


Esok hari last aku kerja. Tahun ni tak apply cuti untuk petang raya macam tahun-tahun sebelumnya seperti selalu. Plan esok, after sahur malam ni, dalam pukul 4 pagi dah kena pergi pasar beli bahan-bahan basah untuk lauk-pauk raya. Macam biasa aku pergi Pasar Chow Kit. Dengan mak. :)


Lepas settle kat pasar, drop mak kat rumah, then aku terus shoot ke ofis. Buat kerja sikit lebih kurang. Salam-salam orang. Pastu, chow. Terus blah untuk tolong mak masak. Banyak nak kena buat tu. Fyi, kitorang buat kerisik sendiri. Memang arwah nenek punya resipi. So, kita memang ikut one by one dia punya method.


Korang dah habis shopping raya ke belum? Aku tahun ni raya ala kadar je. Lebihkan barang-barang kat rumah. Kuih, lauk, household stuffs etc. Baju raya aku ada sehelai je. Kasut raya takda pun tahun ni. Tahun ni tak beriya sangat sebab tak dapat duit raya dari Tan Sri. :( Sedih.


Sorrylah terbebel panjang pulak kat entri ni. :P



S E L A M A T / H A R I / R A Y A / A I D I L F I T R I


m a a f / z a h i r / b a t i n


# semoga kita semua dapat mengerat kan silaturahim antara keluarga, sanak saudara dan rakan-rakan


# harap semua yang balik kampung akan selamat tiba di destinasi masing-masing


# jangan lupa "Mirror, Signal, Maneuver"!


# jangan lupakan mereka yang dah tinggalkan kita


# kalau boleh, jangan main mercun. BAHAYA!


# kalau nak main juga, bawa-bawalah main kat tempat yang lapang


# jangan terlebih makan :P


# duit raya kalau nak bagi biarlah ikhlas, bukan berlumba-lumba antara satu sama lain siapa yang bagi paling banyak.. menyedihkan!


# yang terima duit raya pula, jangan mengomel kalau dapat amaun yang sedikit.. sila bersyukur!
Sekian.
Happy Eid Mubarak.
Forgive all of my wrongdoings.
Have a blessful, beautiful and prosperous Raya. :)
Love,
B. Disgrace


Sunday, 5 September 2010

Itu Bukan Saya

Saya bukan jenis yang suka rampas teman lelaki orang. Lain cerita kalau dia tipu, dia kata dia single. And that it's too late to turn the feelings back. Hmm. Komplikasi. Jarang berlaku. Tapi kebarangkaliannya tinggi. Sangat tinggi.

Minta simpang.

Sekali terkena sudah memadai ya!

Sunday, 15 August 2010

Pening

Esok Isnin. Nak stayback ke nak balik buka kat rumah? Susahnya nak buat pilihan. Esok takde Geng Surau. Tapi, bila stayback itu sendiri nak lawan dengan fakta di mana bulan puasa punya masa pulang ialah pada jam empat petang. Haaaaahhh, tu yang jadi indecisive tu. Whether nak buka dengan makanan yang dibeli kat bazaar Ramadhan Bandar Seri Permaisuri atau makan masakan emak kat rumah. Membeli juadah di bazaar yang kita tak biasa, percentage untuk membeli makanan yang kurang menepati selera tekak aku adalah tinggi. Itu memang sedia maklum kan?

Tapi..

Kalau tak stayback, macamana nak raya? Kalau tak stayback, takde OT claim. Kalau takda claim, hujung bulan nak makan apa? Tuntutan terhadap hutang wajib, adalah wajib. Bulan September, learning fees dah nak kena settle. Kalau asyik nak korek duit dalam bank je, hartawan pun boleh jadi bankrap. Pusinglah macam ni.

Kalau buka kat ofis, makanan tak sedap, lagi, mak mesti kecil hati. Kalau buka kat rumah, makanan sedap, selesa, tapi, hujung bulan makan pasir. Amacam? Jelas kan? Mana yang patut dipilih.

Ala, cakap jelah memang kau nak buka kat rumah. Hahahahaha~ Kalau Tuhan dah tentukan rezeki aku, insyaAllah, tak ke mana. InsyaAllah.

Jadi, kesimpulannya, buka kat rumah jelah. :P

Habis cerita.

Apa juadah berbuka yang korang paling suka?




0:)
B. Disgrace

Thursday, 12 August 2010

Exam Mode : Activated

Salam. Hi all. Sihat semua?

Tadi aku ada paper English for Written Communication. Coverage status : I'd say 60% t0 70%. Tak berapa pasti. Tapi boleh dikatakan 70% daripada siri jawapan yang aku tojah dalam buku jawapan tu aku yakin betul. Hah, itu aku yang rasalah. Tak tahulah sama ada menepati skema jawapan ke tak.

Keadaan mental dan fizikal terlalu lemau sebab tak cukup tidur. Tambahan lagi, bulan puasa. Sejuk lain macam dalam exam hall tu. Otak pun, maklumat dah bercampur baur. Pakat sumbat last minute, haruslah dalam tu disorganised keadaannya.

Tapi, syukur alhamdulillah.

Sebenarnya, aku dengan Am plan nak keluar awal dari exam hall. Serius punya mengantuk. Tahap gaban. Mana taknya, bayangkan ajelah, aku drive dari rumah ke uni dalam keadaan separa sedar. Tersengguk-sengguk. Nasib baik takda apa-apa. Tahu jelah Federal Highway tu macamana keadaannya pagi-pagi. Eh.. memang mencabar minda aku yang mengantuk masa tulah.

Okaylah. This entry is just an slight update. Sampai sini je ya?

*Next paper (Malaysian Studies) will be on the 19th. Wish me luck guys! Muahs.




Have a faithful Friday tomorrow.

B. Disgrace

Tuesday, 10 August 2010

Selamat jalan, Syaaban! Jumpa lagi tahun depan.. :D

Assalamualaikum, Ramadhan! :D

Hai semua! Ramadhan muncul lagi. Jadi kat sini, saya nak ambil kesempatan untuk mengucapkan kepada diri sendiri dan semua agar banyak bersabar dalam melakukan ibadah dalam bulan yang mulia ini. Kita semua sedia maklum, ganjaran untuk semua ibadah yang kita lakukan dalam bulan ini berlipat kali ganda pahalanya. :)

Bahasa jalanannya, masa ni lah kita nak kumpul pahala. (You know? You get what I mean kan?) Hee~

Antara perkara-perkara yang saya suka tentang bulan ini :

1) Air cincau
2) Air oren
3) Air sirap selasih
4) Air bandung selasih
5) Kuih tepung pelita
6) Ayam percik

--- eh, banyak makanan je? ---

7) Gathering
8) Waktu pejabat hingga 4petang sahaja
9) Sabtu? Off Day!!!!!!


Okay, saya suka nak ucapkan :

1) Selamat menjalani ibadah puasa.
2) Selamat menunaikan solat tarawikh. Jangan berebut masa nak ambil moreh. Hehe.
3) Kalau yang pergi bazaar Ramadhan tu, jangan membazir. Beli sekadar yang mampu ditampung oleh perut, bukan berlandaskan nafsu semata.
4) Pandu dengan berhemah. Jangan naikkan darah pemandu lain. Ia boleh menyebabkan carutan. (DOSA tau!!)
5) Nak main bunga api/mercun boleh tapi biar berpada-pada. Dan jangan sehingga boleh menjejaskan keselamatan orang lain di sekeliling anda. Pasti anda bermain di kawasan lapang. Yang bawah umur tu, sila minta orang yang lebih tua untuk temankan anda.


Selamat mengerjakan Rukun Islam yang ketiga!

B. Disgrace

Monday, 12 July 2010

NED 0-1 ESP

And that's the end of South Africa 2010 World Cup.

España beats my Oranje team one to nil in 2nd extra time.

Which technically means, such a waste of time for me sacrificing my
slumbertime for it. Eh, jahatnya mulut! Haha.

Too many yellow cards, and a red card for the Neds.

Apapun, I bet, all of the España bettors in my office are partying
hard right now. Ah, esok belanja aku eh!

Haha. That's it.

Note :
1. Sergio Ramos, ure super hot!
2. Robin van Persie, muka awak macam kawan saya, Fairuz.
3. Tadi Kaká online. Nervous! :"> (takda kena mengena) haha


Okay, let's catch up that tidur time.

Glad to be a part of this year's WC,
B. Disgrace

Sent from my iPhone

Wednesday, 7 July 2010

Books or Netherlands (plus you)?

Tonight it's definitely BOOKS.

Hahaha.

Ps : You should sleep. Cut that vuvuzela thing off. :P


Yawnnnnn~
B. Disgrace &hearts;

Sent from my iPhone

Sunday, 4 July 2010

Ps : It's...

It's so upsetting to find that you're just not there when I'm here.

Saturday, 3 July 2010

There Goes My Brasil...

Ok. Memang betul aku sokong Brasil, Nederland and The Argentines for
World Cup 2010.

Tapi....

Aku sedih. :(

Match tadi (BRA vs NED), aku expect Brasil menang. But they didnt.
They only scored one goal. And one own goal. :(

But frankly speaking, Netherlands played very very well on the second
half. Better than Brazil. Lebih-lebih lagi lepas keluar kad merah tu.
Theyre playing 11 against 10 men.

Anyways, Congratulations to my 3rd favourite team! :)

Ps : I think the luck went off for Brazil because of that away jersey.
Haha. Kolot, Nadia!!

Tata Kaká, Nilmar, D. Alves, Lucio, Robinho, L. Fabiano. (My favourite
men).

&hearts;
B. Disgrace

Sent from my iPhone

Friday, 25 June 2010

Woah.. Berpeluh Beb, Buat Planning Masa Depan..

Salam.

Oh, no! I'm not talking about marriage. Ade ke? Jauh sangat pemikiran korang ni. Eheh. (Calon pun takda, fyi). Aku fikir pasal educational future lah. Eheh. Anda silap. Ingat aku dah nak kahwin eh? Heee, takda orang nak kat saya pun.... :P

Ok, now. Serius berpeluh beb! Bila fikir, after dapat BECE aku, aku nak buat apa. Whether to continue or not. No no. Aku memang nak continue. Tapi, persoalannya sekarang, MAMPUKAH AKU?

Phewwww..

Menaip dua perenggan di atas saja sudah mampu membuat jantung aku berdegup laju. Ugh!

Begini, sekarang, aku ada dua choice. To get a master's degree in Project Management, then a PhD in Engineering. Or, to get only PhD in Education. Sebab as we are all aware that sekarang ni aku tengah buat Bach. of Education with Civil Engineering. (Sedih kan?)

Dari form four aku merangkak macam baby dengan field ni, and then suddenly I go for education degree. Ya, well, pendekkan kata, aku akur dengan kehendak alam. Berbalik kepada isu diskriminasi terhadap kaum wanita dalam field ni. Sedangkan aku yang ada diploma ni, yang buat kerja-kerja cikai je pun diorang taknak ambil, konon tak percaya dengan kredibiliti kaum hawa. Wtf, kan? Hmm, apa lagi kalau aku dah ada segulung ijazah (geli taip perkataan ni). Dah tentulah, the higher qualifications that you have, the bigger your responsibility should be at work. Kan? Hmm, kau orang rasa, masa tu nanti, dah berubah ke mentaliti management kat syarikat-syarikat engineering, construction, etc? Aku rasa benda ni tak akan pernah berubahlah. Kalau berubah, maknanya, nak dekat akhir zamanlah tu agaknya ya.

Jadi, macam mana? Korang rasa, apa yang aku plan ni bijak tak? Aku rasa yang paling bagus jalan yang kedua tadi. Ambil PhD terus. Kan? Tak payah nak pening-pening kepala sampai kusut tahap melampau fikir macam mana nak hidup sebab gaji dah banyak potong untuk PTPTN. Hahah. :P

So, kesimpulannya Nadia, belajarlah rajin-rajin ya! Kalau ada esaimen, sila ringan-ringankan tangan dan kaki untuk ke library. Buatlah esaimen anda sehabis baik! Yeay!

That was it.

Oh, ya, saya baru setahun di OUM. Tapi...

...doakan yang baik-baik untuk saya ya, kawan-kawan!





Much LOVE..
B. Disgrace ;)

Tuesday, 22 June 2010

Like Emak, Like Anak? NEVER!


Mak ajar orang mengaji. Nak ajar orang mengaji bukan calang-calang. Kena pandai, faham selok-belok tajwid semua. Paling penting, SABAR. Kalaulah aku yang ajar (yang mana aku ni tak qualified pun), memang merahlah tangan anak orang aku rotan. Aku ni panas baran, sabar kurang. Sedangkan aku ajar BM, Maths, English kat anak buah aku pun aku dah separuh gila tahan sabar.

Aku tanya dia, baju bomba warna apa? Dia kata merah. Aku pandang dia. Aku tanya balik : Iya ke warna merah? Dia boleh bantai cakap pula : Iyalah Makcu, cikgu cakap kat saya warna merah. Haih. Geram pula aku. Aku suruh dia buktikan. Dia ambil buku rujukan dia. Tak jumpa. Sekali, dia tanya aku : Habis, warna apa Makcu? Aku tanya dia baliklah dia rasa, warna dalam gambar yang kat tepi tu warna apa? Dia jawab : Merah? Aku suruh dia tengok betul-betul. Aku tanya : Betul ke merah? Aku cakap : Merah macam henfon Makcu ni. Sambil tunjukkan silicone casing aku yang merah menyala tu.

Dia pelik. Agaknya dalam hati dia cakap "Haahlah!". Pastu dia buat muka keliru. Aku pun tanya : Ok, cuba awak tengok gambar tu, awak rasa sama tak dengan warna buah oren? Dia pun dengan pantas, "Hah, oren. Ok, uniform bomba warna oren. Saya tulis eh?". Ek eh, laju nau budak kecik ni. Aku pun bagitahu dia, memang betul macam buah oren. Tapi, dalam dunia ni mana ada warna oren. Kalau dalam BM, awak tau tak nama dia apa? Dia geleng kepala dan jawab, " Orenlah Makcu!". Aku pun cakaplah, mana ada dalam kamus warna oren. Dia : Habis?. Aku pun terangkan, "Dalam BM, kita tak panggil oren. Kita panggil JINGGA".

Lepas tu dia tanya aku pula macam mana nak eja. Boleh? Aku kata : Eh? Mana boleh semua awak nak tanya Makcu. Macam ni, Makcu soranglah yang pandai nanti. Dia buat muka. Ok, awak pandai mengeja, kan? Cuba awak eja. Ok, adalah tiga empat kali dia eja. Bila dah ok, aku suruh dia tulis jawapan kat ruang tu. Macam-macam weh. Eja betul, tulis salah. Tension aku.

GINGA
JINGA
GINGGA

Last-last, aku marah. Ooopss. Mak dia macam jeling aku. Aku stress, lalu terus mengajar cara mengeja sebenar. Lepas tu, aku makan.


Sekian sesi pengajaran saya.

Monday, 21 June 2010

I Tweeted Ricardo Kaka


Cartão vermelho a noite passada for dura. Ele correu para dentro de você. Que não era justo! @RealKaka :(

That's in Portuguese.

Manusia Tak Terjangka

Salam.

Semalam aku melakukan aktiviti bersama-sama dengan sekelompok manusia
tak terjangka.

Benar. Mereka sememangnya tidak terjangka.

Kadang mereka pemarah macam binatang buas yang kau kurung dalam
sangkar tapi dah seminggu kau tak bagi makan. Macam tu. Pemarah.

Cakap lepas. Kuat memekik.

Langsung boleh hilang sabar dibuatnya.

Semalam lain pula. Semalam macam sebelas tahun lepas. Aku dilayannya
macam puteri kayangan yang singgah sebentar di bumi ni. Pelik kan?

Pelik.

Walau tak berapa nak sedarah, tapi aku sayang mereka ni.

Ya, they keep me company juga sometimes. Ah, macamana macamana pun
kira sedarahlah juga. Kira cincai. Eheh.

Tak kisahlah. Dah memang Jenis kepala angin, layankan saja. Zass.

Sent from my iPhone

Sunday, 20 June 2010

Nota kosong untuk peminat.

Ha, jangan nak pelik sangat. Dunia memang aneh. Manusia tak punya
paras menawan pun ada yang minat.

-----

Saya pun tak faham diri saya sendiri. Macam mana anda boleh beritahu
saya yang anda faham saya? Anda bomoh? Ouh, kita bertelepati semasa
saya tidur? Ouh, padanlah. Hah? Apa?Bukan? Bomoh bukan, telepati pun
bukan. Anda baca diari saya? Curi? Eh, saya tak ada diari. Mungkin itu
rakan sepejabat saya yang punya. Saya cuma ada blog ni saja.

Sekian.

Sent from my iPhone

...Dan Waktu Itu Muncul Lagi

Jun muncul lagi.

Ahad.

Minggu kedua.

Dah dua tahun aku tak ucap Selamat Hari Bapa.

Susun rapi lalu tadah sepuluh jemari itu.
.
.
.
.
.
.
Al-Fatihah.


World Cup hambar tanpa dia.

Saturday, 19 June 2010

Mata Degil. Ini hasil.

5.33 pagi. Aku masih tak boleh tidur. Lupakan jelah hasrat tidur tu kan? Haih. Awal pagi ni, rata-rata manusia dalam akaun Facebook dan Twitter aku mengeluh. Kata game England dengan Algeria = BORING!!!

(Senyum sinis)

Dalam hati, aku kata : Nah, nasib baik aku memang tak teringin nak tonton match itu!

Lepas tu gelak kecil. (Dalam hati juga).

Sambung menguap.

Friday, 18 June 2010

World Cup Update Yang Ikut Suka Hati Saya

Woah! Panjang tajuk pos kali ni. :D

Ok, pendekkan cerita. Team yang aku sokong, semuanya menang untuk pusingan pertama. Wuuuhoooo! Ramai kawan-kawan lelaki aku yang pertikaikan. Diorang cakap : Eleh, kau nak support team otai aje!! And I was like : Ek eh. Ikut suka hati aku lah! Siapa suruh kau taknak support team otai? And siapa suruh kau support team yang kau support tu? (dalam hati jelah). Lepas tu, ada yang pertikaikan kenapa aku sokong sampai tiga team. Lahai, ikut suka hati akulah kan? Hak peribadi what?!! Haihhh, Yes, manusia makin pelik. Kan?

Ok, team yang aku sokong adalah : ARGENTINE, BRASIL, NEDERLAND.

Highlights untuk match mereka :

Sat, 12th June, 22:00MYT
Argentina vs Nigeria
1 - 0
6' - Goal - Heinze

Mon, 14th June, 19:30MYT
Netherlands vs Denmark
2 - 0
46' - Own Goal - Agger & Simon Poulsen
85' - Goal - Kuyt

Wed, 16th June, 02:30MYT
Brazil vs Korea PRK
2 - 1
55' - Goal - Maicon
72' - Goal - Elano
89' - Goal Ji Yun-Nam

Thu, 17th June, 19:30MYT
Argentina vs Korea
4 - 1
16' - Own Goal - Park Chu
33' - Higuain
46' - Lee Chung-Yong
76' - Higuain
80' - Higuain

First match Argentina aku tak tengok, sebab tengok cerita lain. He he. Tapi, adalah kawan-kawan yang akan update number of goals kat aku. Hee~

Game Netherlands dengan Denmark, performances are equal for both teams. Aku tak dapat nak tengok banyak perbezaan. Sama je.

Game Brazil dengan North Korea tu, Brazil main tak bersungguh-sungguh. Diorang confident boleh menang kot. Kaka actually mispassed the ball at least two times yang aku ingat. Memang hampalah tengok performance diorang. Nasib-nasib je kot dapat score tu. Sebab Korea pun main macam laju gila. Brazil hampeh. Aku pulak yang nervous tengok game tu. (Takut kalah. Kalah = malu. He he).

Argentina's second match was the best match that I watched so far. They played very very very well against Korean Republic. Sungguh dahsyat dan menakjubkan. Serius! Korea pulak main sangat ganas. Rasanya banyak jugak kad kuning keluar dalam game ni. Tak kira lah pulak. Teruja tengok Argentina punya tactic malam tu. Lepas tu, rindu nak tengok Maradona. Comel gila dia dah tua. Huhu. And the best part was, sejurus selepas final whistle blowed by the referee, Maradona walked into the field untuk mendapatkan anak-anak buah dia. Sweet kan?

-----

Additional note :

Ok, I may not be a frequent football match watcher. But, I personally think that :
  • Of courselah - international footballers are freaking cute!
  • Mereka (players, manager, coach, substitutes, etc who sits on the side bench) comel because of the gestures that they made among each other after a goal has been struck, or even for trial shots on goal. Comel kan? The fact that they're all males, dan aku jarang lihat budaya ni dalam masyarakat kita kat sini.. ;)

This time for Africa! (Nyanyi)

B. Disgrace

Monday, 14 June 2010

Habis bateri. Need charging.

Adalah sangat cetek fikiran jika laki-laki menganggap yang perempuan cantik akan memberikan mereka kebahagian.

Dahlah bodoh, bila orang ajar, nasihat, taknak dengar. Tapi, ya, bukan semua perempuan cantik tu evil. Aku takkan cakap macam tu. Tapi kebanyakannyalah kan. Mereka rasa mereka bagus, they have all the power in the world to choose.

Dan..

Lebih teruk bila perempuan yang tak berapa nak cantik juga ada virus begitu dalam hati. Ah, tapi semuanya interrelated. Pergi mampuslah dengan dunia cinta.

Serius!

Aku dah letih nak kenal, kemudian, bercinta. Bosan. Mungkin aku juga akan suruh mak, makcik pakcik aku carikan jodoh. Macam kawan aku.

What I know now, I want to concentrate on my studies and my goals in life.

Hidup

Banyak lagi yang aku belum kecapi dalam hidup ni.

I want to learn to speak German, Dutch, French, Mandarin.

Sunday, 6 June 2010

Kondisi Kaki

Hoishhh!
Bengkak teruk.
I did a lot of standing today.
A lot of work.
Inilah kesannya.
THANKS!
I have never felt unappreciated like this before.
Ok, tipu. Maybe I had.
But not from the blood ties.
THANKS.

Ok, maybe they're just NOT your family. You're not QUALIFIED as one.
Well, really, it's not a biggie.
Cus I think we're RELATED.
SOMEHOW.
*Mungkin aku akan pos satu entri tentang hati aku yang dah hilang ini. Cuma bukan sekarang.

Sekitar Kak Wa and Abg Fakrie Wedding Reception :)

Nadia and Ainfatin :)

Ainfatin and Pn Nora (emak saya)



Cousin Hakim & Cousin Yati




Pak Long Aris & Mak Long Noni



Ainfatin & Nadia :P




♥ Abg Fakrie and Kak Wa ♥



Kak Wa - Semasa sisa-sisa zaman bujang :P



Abg Fakrie - After nikah - Acara serah Mas Kahwin



Abg Fakrie & Kak Wa - on the dais
The Pengapits are : Abg Fakrie's cousin and Kak Norita :)



Abg Fakrie & Kak Wa - Upacara Potong Kek :)



Some piccies taken at the solemnization and wedding reception. :)
































Saturday, 5 June 2010

Kak Wa and Abg Fakrie :)


Kak Wa and Abg Fakrie
photos grabbed from Facebook :P
*sorry tak minta izin dulu*


Hi everyone! Assalamualaikum semua.

Sempena majlis pernikahan cousin kesayangan aku, Kak Wa dengan Abg Fakrie malam esok, terlintas pula aku nak pos satu entri. ;)
Well, esok merupakan hari yang bersejarah untuk dua orang manusia yang aku sayang kat atas ni. Esok diorang akan menikah. (Good luck, Abg Fakrie!). Yang pastinya, sekarang ni, Abg Fakrie tengah busy gila pakai inai kat jari. Maybe Kak Wa pun sama agaknya.

Kak Wa adalah cousin yang paling rapat dengan aku. Woah, tadi aku dengar lagu We've Only Just Begun, bergenang airmata aku. Eksaited bercampur sedih. (Ya, aku selalu sedih menjelang hari bahagia orang kan?). Tapi aku bukan menangis sebab aku cemburu, aku menangis sebab macam : Huwaaaa.. kurang satu lagi teman nak tengok movie malam-malam after work! Huhuhu.

Dan nanti, bila lepak rumah Subang, Kak Wa dah tak ada. :( Sedih. Macam tak best. Lepas tu, kalau ada game Man U, susah nak kutuk dia. Sebab dia tak ada sekali tengok match kat rumah. Nanti kalau turn dia beraya kat kampung Abg Fakrie, bila Mak Yah and family datang rumah aku, Kak Wa dah tak ada. Yalah, mestilah dia raya dengan suami dia. Datang asing lah kot ke rumah aku dengan Abg Fakrie.

Tahun depan, Oshin pula nak kahwin. Makin lama, crowd dah mengurang. Huwaaa... :(

Alah, Nadia, manjanya! Your time will come eventually. Sooner or later. But still..... Aku sedih juga! I have the right okay. Hmm..

Hmmm, apa pun, aku nak ambil kesempatan ni untuk :

1) Ucap selamat pada Kak Wa.

Kak Wa, if you're reading this, have a blessful, joyous after marriage life with your beloved soon to be husband. Semoga dikurniakan zuriat yang sihat, taat pada perintah Allah dan pintar. Semoga semuanya berjalan dengan lancar seperti apa yang dirancangkan. Semoga diberkati olehNya. Amiin~

2) Do keep in touch. Walau macam mana jauh, ceruk mana pun awak akan pergi (in future), sila jangan lupa update. :)

3) Jadilah isteri yang solehah. (Poyo, nak bagi nasihat kat orang pulak kan saya ni? :P)

4) Maafkanlah diriku ini sebab memandai grab photos dari fb awak.
*Buat muka paling comel sambil buat peace sign di tangan dengan harapan akan dimaafkan* :P



Buat semua yang sudi baca entri ni, (kalau ada yang bacalah kan?), sila nikmati hidangan halwa telinga malam ni. Lagu berjudul We've Only Just Begun dendangan kumpulan adik-beradik old school yang aku minati, The Carpenters.











Spreading the ♥;
B. Disgrace

Thursday, 3 June 2010

Fast Heartbeat




Dan setiap kali aku tekan butang 'itu', maka setiap kali itulah jantung aku akan berdegup kencang. Sekencang angin Monsun Timur Laut. Sekencang angin itu bila tibanya musim tengkujuh.



Butang 'itu'.......



Butang 'itu' adalah butang.......



Submit Application.
.
.
.
.
.
.
Wish me luck, guys!





Wednesday, 2 June 2010

Pasca-penggodekan :)

Damn.

(Menyumpah).

Tadi bukan main banyak idea nak menulis. Bila dah online, hilang semua. :(

I have so many things to write.

About common sense.
Humanity.
Life. My Life.
Pain.
Love.
Family.

All sorts of things.

Semua yang bermain dalam fikiran aku masa aku kat hospital. Banyak sangat aku nak tulis. Haih. Too bad kan? Takpa. Lain kali saja aku tojahkan semuanya.

---

Updates :

Aku dah keluar hospital kelmarin, yakni, Isnin. Azwad yang tolong jemput. (Thanks, Wad!). Aku sangat gembira dapat discharge hari tu. Sebab malam Isnin ada KITA kat Ria. :)

Hahaha.

Apapun, Alhamdulillah. Syukur pada tuhan, yang aku sekarang dah boleh berjalan. Ope Selasa. Rabu dan Khamis pakai tongkat. Jumaat dah boleh jalan sikit-sikit tanpa tongkat. Sekarang ni, aku pakai satu tongkat untuk sebab certain position, aku tak boleh nak bangun terus. Lutut aku belum cukup kuat. Hee~

Wish me luck with the recovery ya guys!



Lots of Love :
B. Disgrace

Monday, 24 May 2010

Semak!

Dan bila kawan kau dari jenis yang pakai approve je friend request sampai beribu-ribu kawan dia. Sebab dia rasa dia terlalu hot/gorgeous/cantik/ayu/kacak/tampan/comel nak mampus.

Bila kau berbalas-balas komen kat status/wallpost dia.

Tak semena-mena, beratur anon yang add kau. Bila tengok mutual friend(s), tak masuk akal. Tengok rupa, tak kenal.

Haihhhh!




Semak,
B. Disgrace

Straight From The Hospital Bed


Dengan ini, saya, Nadia Ab Aziz ingin mengumumkan bahawa saya akan bercuti selama sebulan bermula dari tarikh hari ini. Yeay!


Suka.

Sekarang ni aku ada kat Pusrawi Jalan Tun Razak. Aku baru je lepas 'menyerah diri' kat sini tadi. Haha. Aku ada kat Wad As-Salam, 5th floor, Ward 2, Bed 2B-3. Kepada yang nak datang melawat sila bawa makanan yang berkhasiat eh! :P Bahan bacaan juga! :P

Aku kena jalani pembedahan di lutut sebab knee cap aku ketat kesan dari kejatuhan tahun lepas dan awal tahun ni. So, doktor aku nak longgarkan. :) Hmm, scary? Entahlah. Aku tengah takde perasaan ni. :P

Apapun, aku harap semuanya akan berjalan dengan lancar esok. Amiin~ Masuk OT pukul 11am. InsyaAllah. :)

Akhirnya, doakan aku ok ya! TIA.

Muahs~



Love,
B. Disgrace




Saturday, 22 May 2010

Esok Ahad. Makanya....

Maka bermulalah semester baru esok onwards. Kelas saya will be on Sundays of the 2nd and 4th week. Hee~

Sem ni, subjek-subjek MQA saje. Hmm, harapan saya adalah :

Harap-harap, English jelah ada assignment!

Hahaha. Pemalas. :P

Ok, wish me luck. Muahs.

Can't wait to meet new friends esok.

And. And. Tak sabar nak terserempak dengan Rauf and Izral esok. Eleh.. Awak ingat saya takut ke? Ada saya kesahh? Hukhukhuk.

Ok, saya nak offline.

Enjoy your weekend k friendies!



Lots of ♥;
B. Disgrace

Friday, 21 May 2010

Debaran Selasa :/

Ah. Ok, takut!

Sepupu aku yang dah lama tinggalkan hockey game tiba-tiba pergilah bermain tadi petang. Sekali dia post status ni kat Facebook :

-- > adeh. Injured my knees. Dislocated knee cap. <--

Sakit ok! Bila aku tanya dah pergi hospital ke tak, dia kata takpelah, kena inject lagi sakit.

Boleh?

Huhuhu.

Ok, aku dah start berdebar untuk undergo an endoscopy procedure for my knee Selasa depan. Huhuhuhu. Gilalah!

This is not right. Aku dah hilang keberanian. Ok, jap! Aku masih ada 3 hari untuk kumpul semula keberanian itu! Yeah!

Nadia, you can do it! :)

Ajoy and Wany


Picture grabbed from Ajoy's Facebook :)

Woah! Another wedding of a close friend! :) Kawan dari sekolah rendah. Kami semua masih rapat, in contact with each other. Selalu lepak-lepak. Minum-minum teh. Borak-borak. Huhu. Tapi sejak Ajoy keje kat Batu Pahat, dah jarang sikit jumpa la. Open haus masa raya kat rumah dia aku tak dapat datang. Haha. Tapi, itu hari kami dah berlepakkan beramai-ramai di NZ dalam 3 bulan lepas kot. Ok la tu. :)

Ok, maybe lepas ni kami semua akan lepak dengan wifey/hubby rakan-rakan sekali kan? Huhuhuhu..

Wedding reception belah Ajoy akan diadakan on the 28th ni. It's a dinner. Dekat Dewan Komuniti Taman Ibukota. Hmm, harap-harap I'm going to be well enough to walk (walaupun bertongkat ke ape ke), aku akan cuba hadirkan diri dengan rakan-rakan gila ku! Huhuhuhu.

Anyway, aku nak ambil kesempatan ni untuk ucapkan Tahniah kat Ajoy and Wany! Semoga berbahagia ke akhirnya. Amiin~

:)

Uh-oh!!

Dan bila ex-bf kau bagi lagu She's Gone*Steelheart kat kau. Dan bila pada masa tu kau single, dia single. And the fact that he's doing good now. Kau akan keliru. Apa kau perlu rasa sepatutnya?

Cakap dalam hati 'Padan muka!'?

Ucap Terima Kasih?

Atau

Cakap 'Hey, let's start this over!'?
.
.
.
.
.
.
.
Hah. Apa kata survey?

Sent from my iPhone

Monday, 17 May 2010

Omelan Si Kusut

Bila fikiran kusut fikirkan masalah yang kronik macam ni, selara makan pun hilang. Makan sekadar untuk menghindarkan gastric je. :(

Malam tak boleh tidur. Semalam aku dapat nightmare. FYI.

Kepala pening. Sakit. Buntu fikirkan jalan penyelesaian yang lepas satu-satu ada saja halangan.

Betul-betul banyak dugaan bila aku cuba taknak lukakan hati orang lain. Aku taknak dia kecewa. Aku pasti dia tak akan percaya pada aku lagi. Aku taknak.

Ya Allah, lancarkanlah segala apa yang telah ku rancangkan. Sesungguhnya Engkau Maha Pemurah, Maha Mengetahui, Maha Mengasihani. Amiin.



I am so screwed.
B. Disgrace

Dengar Ni Aku Nak Bagitahu..

Kalau kawan kau tengah sangat kusut, jangan pulak kau nak semakkan otak dia dengan benda remeh-temeh lain. Dia dah cukup rasa fucked up. Kau jangan nak membebel banyak-banyak walaupun dia salah.

Sekian.

Friday, 14 May 2010

Bukan Marah, Ini Nasihat.

Saya ada sorang kawan ni. Tapi sejak dia dah ada boifren baru, dia asyik reject je kalau saya ajak jumpa-jumpa. Tak lah all the time. Cuma, ya, most of the time je. And, and! Those least times we have/had pun kejap je. Kalau keluar dengan saya, ada aje alasan dia. Kena balik cepat dia kata. Curfew, kata orang putih. Pelik jugak saya, kalau dengan boifren baru dia yang dia selalu stresskan yang dia dah lama kenal/kawan dengan boifren dia tu, boleh pulak dia balik lambat. Kalau dengan saya je, dia cakap mak dia marah. Wtf. Saya bukan apa, saya tau la saya ni tak laku, (eh jap, bukan tak laku, I chose to be single, aite!), tapi, hubungan dengan kawan-kawan kena lah jaga. Karang, kalau kau ada masalah dengan boifren kau tu, barulah kau terhegeh-hegeh kat kawan-kawan loser kau ni. Hidup ni mesti beringat. Itu saja.

Ada Apa Dengan Jantina?

Baru-baru ni aku ada apply satu kerja baru kat Sabah sebab bosan kerja dengan company sekarang ni. Aku apply sebab aku rasa kerja aku tak mencabar. Bagi aku, budak lepas SPM pun mampu buat kerja tu. Tang report tu kena lah masterkan MS Excel and Powerpoint. Dan, of course, bijak sikit congak-mencongak (takdelah kena terror sangat - calculator kan ada!), lepas tu, minda kena cekap. Kalau lembab, memang kenalah dengan GM aku tu.

Ok, berbalik pada cerita minta kerja baru tu.

Dah dua minggu (mungkin lebih kot) aku sumit resume aku kat company tu. Dua kali pulak tu. First masa mula-mula ad pasal vacancy tu keluar kat JobsDB. Kali kedua minggu lepas. Kali kedua JobsDB hantar email for job reccommendation. Takde feedback. They never reply. :( -sedih kan?

Semalam, masuk kali ketiga diorang up vacancy untuk post tu kat JobsDB. Aku dapatlah email lagi dari diorang (JobsDB). And today, I eagerly called in the contact person, Miss Hoo. She left her cellphone number dalam ad tu.

Boleh tak? Dia cakap : Actually, we're looking for a male engineer. Or a Sabahan candidate because the site is there.

I couldn't be any more devastated. :(

It's a shame that they still discriminate on genders. WTF!





Aku akan hantar anak aku pergi tadika Cina nanti. Senang nak cari kerja. Kan?
B. Disgrace


Wednesday, 12 May 2010

Dulu-dulu punya cerita.

Adalah sorang mamat ni. Tak hensem. Tak macho. Hmm. Tapi baik. Kot. Hmm. Dulu aku suka dia. Tapi dia tak perasan. Sebab, dia tak suka kat akulah kan obviously? Sebab aku punya muka ni buruk dan dia hanya nak awek-awek hot dan gorgeous kot untuk jadikan calon girlfriend dia. (Cermin diri boleh?). Marah pulak aku ek? Haha. Hmm. Dia memang seorang yang fun. Eee, geli pulak cakap macam ni sekarang. Ok, dia takdelah fun mana. Biasa je. Aku pun tak tahu kenapa aku suka dia dulu. Aku pendekkan cerita la eh? Tiba-tiba ada kawan dia ni suka kat dia. Hmm. Lawa ke tak? Aku pun tak tahu lah. Tapi, masa tu, disebabkan dia rival aku, haruslah aku benci dia. Kawan-kawan aku pulak, kata dia tak cantik pun. Pakai revealing clothes, dah gaya cheapskate. Slutty. Flashy. Dalam bahasa kita, murahan - ni yang paling sopan santun lah. :P Tujuan aku tulis entri ni untuk sampaikan... Yang laki semua sama. Ok, tak semua.. Promise! :P Bila ada kesulitan, yang buruk ni jugak kau carik...

Aku cerita kat kawan aku, perasaan aku macam hambar dah nak layan dia. Lepas tu aku tanya, Takpe ke? Jahat tak aku?

Kawan aku kata : TAK.

Terima kasih. Muah - untuk kawan aku tu tau. :P






Well, yes! Hari ni hari menulis dengan kuantiti yang banyak!
B. Disgrace

Mourning.

Hari ni aku dapat berita sedih, ayah kawan aku meninggal dunia.

Al-Fatihah.

Berita ni buat aku rindu Babah aku. :(

Aku Menangkis Penangkis Bulu Tangkis.

Eeeeeee..! Aku memang tak boleh nak minatlah badminton. Tengok-tengok ni. Kalau orang belanja tiket, jemput aku kat rumah, bawak pergi stadium, mungkin aku pergi.

Bukan apa. Pemain badminton takda yang comel kot! Ok, ok! Not that I know. Setahu aku (dalam Bahasa Melayunya).

Eh, cukup patriotik ke kau nak komen-komen aku?

Suka hati aku lah!

Mana satu ni?

Bila musim bola dah dekat, mesti ada perempuan yang tak senang duduk. Agaknya. Mengikut pengalaman aku, girlfriend-girlfriend aku yang berboyfriendkan laki-laki kaki bola atau kaki bangku yang buat-buat minat bola sebab tak mahu dicaci atau dituduh gay, akan gundah bila musim bola datang. :)

Haha.

Nak tau? Masalahnya, konon, bila anniversary kau clash dengan match penting macam team Brazil, Spain, Italy, Holland. Hmm. Apa nak buat?

Tadi aku dengar radio. Mana satu nak pilih? Bola atau girlfriend/isteri?

Ok, aku bagi situasi, katalah, malam tu ada World Cup Final. Ok ok, semi final la. Team kau main. Kau memang obses bola lah kan, kau lelaki normal. (Konon). Sekali, girlfriend/isteri kau cakap nak pergi tengok bulan bintang kat spot-spot menarik. Tak kisahlah, Bukit Permai ke, Bukit Teratai ke, KL Tower ke. (KL Tower boleh naik ke malam-malam?). Ah, lantaklah! Contoh je.

Ni anniversary ni. Mana kau nak pilih?

Tadi Ferhad kata, Ala pergi jelah open air mamak.. You can watch football match and see the stars and moon at the same time. Kan adil?

Betullah tu!

Kompromi. Kan bagus?





Aku tengok bola jugak. Tapi sebab nak tengok laki-laki comel. :P
B. Disgrace

Sunday, 9 May 2010

Keindahan Itu Keperluan Kah?



Satu hari tu ada budak ofis aku tengok camera album kat fon aku. Sambil scroll sambil komen. Dia cakap "Ha, yang ni lah buat profile picture! Baru saham naik!". Aku macam, "Ek eh! Pehal plak?"



(Tapi dalam hati lah)



Dia fikir aku join community service website ni untuk apa? Jual rupa?



(Rupa aku bukan cantik pun)



Ada aku kisah?



Aku join Facebook tu untuk catch up balik dengan kawan-kawan lama aku. I want to get in touch with them. Apa gunanya, kalau kawan beribu-ribu dalam tu? Realitinya, kau sendiri pun tahu. Bila kau susah, diorang nak tolong ke?




Hmm, paling kodi pun aku nak ngorat Abdul Muniff Md Isa. Yang aku buat puisi untuk dia. (Macamlah dia heran pun). Itu aku saja isi masa lapang. Kalau aku respect dan hargai kerja dia, kalau betul dia se-cool yang aku rasa, mesti best kalau berkawan betul-betul dengan dia. Kan?






Faham sekarang?
B. Disgrace






Thursday, 6 May 2010

Senang saja




Teorinya mudah. If you're the one then you'll be at the top of my messenger list, you have your own group, I promise! Hee.. :)


And....


And....


You will top my list of friends on Facebook.


Sungguh. Tak percaya check sekarang. He he he.


Mudah, kan?


Sumpah!






Nadia start dah..

B. Disgrace

Wednesday, 5 May 2010

Kerja


Kerja.
Takkan pernah habis.


Serius. Kalau cakap pasal kerja, dari mood aku riang ria pun boleh jadi angin satu badan. Darah akan menyirap. Tapi bagus jugak kadang-kadang tu. Sebab aku ni ada masalah tekanan darah rendah. Kalau time tak mampu nak makan sup kambing kat kedai Tengkorak tu, bolehlah buat ubat bercerita pasal kerja ni.


Aku tak pelik kenapa lembu-lembu kat ofis tu tak nampak apa yang aku buat selama ni bukan kerja aku. Job function list yang aku sign kat HQ masa aku mula-mula, hari pertama aku kat HR kampeni ni takde kena mengena dengan apa yang aku buat hari-hari. Aku tak salahkan ED, CEO, COO dan huruf-huruf jawatan tinggi yang lain tu. Lembu-lembu depan mata aku tu je. Diorang fikir aku bodoh macam diorang ke? Diorang fikir aku ni jenis yang rela, sua hidung aku, kasi orang atasan tindik?



Harap maaf.


Yang paling bodoh bila dah ada dah orang yang sepatutnya buat kerja-kerja setimpal dengan gajinya, tapi, nak aku jugak yang buat. Barua!


Pergi mampuslah korang. Job hunting kali ni memang serius. Tunggulah surat aku. Tak sabar nak taip surat letak jawatan.


Tapi..


Apapun, aku kena rasional.


ED, saya sayang kampeni ni. Serius! Tapi...
B. Disgrace

Tiga tahun kemudian...

Biasanya aku tak senervous ini.
Sumpah!
Ini bukan aku.
Kenapa jantung aku berdegup laju?
Kenapa hati aku berdebar-debar?
Sejak malam tadi.
:(
Is this a really thing to do?
Is it?
Oh, you know how I hate YOU!
Interviews.


Monday, 3 May 2010

What would you do?

What would you do if you find out that your ex (whom you still hope that they will somehow come back to you) is going to engage/tie the knot very soon?

A) like i care? I dont give a fish.
B) throw the invitation card into the bin
C) cry out loud until your eyes pop out
D) commit a suicide
E) crash their wedding and make a scene
F) stalk the couple and hit them with your car
G) attend the wedding with a big congratulations smile though it eats you from the inside
H) kill his future fiance/fiancee/wife/husband
I) ....................., who? (fill in with your ex's name)
J) send tonnes of inappropriate piccies of you together as a wedding
gift.


Keh keh keh.


Sent from my iPhone

Sunday, 2 May 2010

BLOG RASMI SALMAH COUTURE

Hai, kawan-kawan! :)

Saya baru je start bisnes menjual baju atas talian (online) melalui Facebook bersama dua org rakan lain, Nairus dan Mien. Nama 'kampeni' kami ialah Salmah Couture. Sila search di fb. :) Ada profile dan fanpage juga! Sila add kedua-duanya. ya! Thank you! Ehehe~ Kami mengetengahkan koleksi vintej (vintage), yang mana sedang menjadi tinggi permintaannya buat masa ini. :)

Setakat ni, alhamdulillah, perniagaan kami mendapat sambutan yang menggalakkan. Thanks semua!!

Ok, tujuan saya pos entri ni untuk promote blog Cik Salmah. We need your support, kawan-kawan! Harap anda semua dapat membantu kami dalam melebarkan sayap bisnes ini ya! Thanking each and every one of you in advance.

Kepada yang ada blog tu, silalah follow blog Cik Salmah ni ya! Here's a link to it! Sila klik link berwarna hijau di bawah untuk pautan ke blog Salmah Couture.

Thanks ppl!
Salam vintej dari saya :
B. Disgrace

Ainul Aishah Tak Pakai Bra

Things happen. Biasalah kalau dah bukak strap and bra tu loose. Korang kepoh2 pehal. Kalau ye pun dia tak pakai bra (KALAU), biarlah. "They're" hers, so it's up to her decision lah to decide whether or not to wear one. Aduh. Tu pun nak bising.





Ya, saya minat Ainul Aishah. Ada masalah ke?
B. Disgrace

Saturday, 1 May 2010

Sakit Kaki

Aku tak sabar nak pergi buat appointment dengan orthopaedic aku, Dr Azmi. Kaki aku ni aku rasa dah makin kronik. Aku harap semua kawan-kawan doakan agar kaki aku masih dapat diselamatkan. Amiin. Aku taknak aku sakit kaki di usia muda. Sekarang ni pun memang dah macam orang tua. Naik tangga sikit je dah sakit lutut.

Semua ni kesan dari sakit kaki aku tahun lepas. Aku tergelincir dan urat kat kaki aku lari. Kaki kanan. Dua minggu aku dapat mc. Patutnya kena buat minor operation, tapi doktor kata nak try dengan treatment biasa dulu.

Inilah kesannya sekarang. Kaki aku dah mula lebam dah. Rasanya dah dua bulan. Lepas tu, aku dah tak boleh nak bend tiga jari kaki aku. Aku tak boleh melutut. Tak boleh berjalan dengan betul. Tak boleh letak full weight kat kaki. So, aku lebih banyak gunakan lutut (untuk letak beban). Lepas tu, aku punya lutut pulak lah yang sakit.

Jadi, tadi aku pergi mintak refer letter kat Klinik Semarak, sebab appointment card PUSRAWI and GL aku dah hilang. PUSRAWI minta aku dapatkan balik refer letter dari klinik panel, sebab lagipun dah dekat setahun aku tak follow up dengan orthopaedic aku.

And, memandangkan Isnin aku kena submit monthly committee meeting report kat GM, Jumaat jela aku pergi hospital. Tak sabar. Sebab, aku dah risau dah dengan kondisi kaki aku ni. Duduk bersila pun sakit ni tau. :(

Aku lagi suka kalau aku kena undergo a minor surgery. Serius! Teruja! Aku suka duduk hospital! Boleh jumpa kawan baru. :) Yang paling penting, boleh bercuti lama dari kerja yg takkan pernah habis kat ofis tu. Huhuhuhu~ Let's pray for minor surgery!! Amiin~ :D

Ok lah. Itu saje. Update tentang kesakitan kaki ku ini. He he he..







We want SURGERY!!!
B. Disgrace

Sunday, 25 April 2010

My Clothing Line Business

Salam.

Hello friendies. I just started running a new business with two of my friends.

We would like to expand our business networking and it would be a great pleasure if you guys add us as a friend in facebook.

You can add us by simply typing Salmah Couture at the search box. Or kindly click this LINK to straightly get connected to our facebook profile page. But then, you will have to add us as friend too to get to see the photo albums.

We are selling clothes at a very gorgeously reasonable price. :)

Ouh, well. And yes, pls ask your friends to add us too. And ask them to ask their friends to also add us there too. :)




Lotsa Love:
B. Disgrace

Monday, 19 April 2010

Resepsi Hanie dan Boy :)

I had a very very very great time attending Hanie and Boy's wedding reception. Im sure all of the school buds enjoyed the catching up too, along with sharing the happiness of the bride and groom on their big day. Kan, babies?

Well, seriously... It was freaking awesome!!!! Half of the batch kot datang. Haha.

Here's a link to their official hired photographer's blog, containing a vid of the SMTMSians on the dais stage while posing for the photography session. Haha. One word. CHAOS. But it's a positive chaos la kan obviously! Haha.



To Hanie and Boy :
Congratulations, babies!!! :)




Spreading the Love;
B. Disgrace :)

Wednesday, 14 April 2010

A note to a former love

I may seemed to be a bit harsh. It's not my intention for me to do
this, i swear. But i believe that i have to do this. It's not easy for
me to shut you off just like that. You wouldnt know how hard it is for
me to not to let myself to check on you within this last 24hour.

I am not under any pressure. I chose to give up on you, myself. It was
me who decide this all along.

And again, i swear to god that it is not easy to face the fact that i
have to let go such a nice, fun, adorable companion as you.

You were always there, but you're never here.

Off i go.
B. Disgrace

Sent from my iPhone

Tuesday, 13 April 2010

Laki-laki dan Carelessness

Majoriti orang-orang kat ofis aku ni guna telefon bimbit keluaran Nokia dan Sony Ericsson. Tapi, masalah kat ofis aku ni ialah kekurangan charger Nokia kepala kecil. Serious aku tak faham. Bukan semua orang time beli handphone memang dapat charger ke? Haihh! Pelik la. Aku punya dah berapa kali hilang.

Tu yang aku malas nak bagi orang pinjam. Tak boleh ke nak jaga harta orang lain elok-elok? Simpan elok-elok. Amanah orang kot. Tahapehape.

Rabu lepas masa aku kemas-kemas meja nak balik rumah dari ofis, adalah sorang kawan aku ni mintak nak pinjam. Memandangkan aku akan bercuti lama, aku pun KESIAN la kat dia. "Nah, ambik. Tapi kau simpan elok-elok". Aku pun, berat hati juga masa nak bagi pinjam tu. Sebab, dulu, dia pinjam charger aku, bawa balik rumah, pastu, bila aku minta balik, dia bagi aku charger jenis yang lain. (Aku punya yang 2-pin plug, yang dia pulangkan 3-pin plug). Dia kata' "Tu je yang ada kat rumah aku". And I was like, "Ek eh, boleh pulak camtu?" (dalam hati).

Sure lah korang kata, "Eleh, Nard ni, it's not a biggie kot? It's just a darn charger".

Ouh yes, memanglah charger SAHAJA. Habis, kalau harta benda aku yg macam ni pun ko tak reti nak hormat, apa lagi benda-benda lain? Benda remeh-temeh camni boleh la nak take for granted? Bolehlah? Eh, aku punya harta, suka hati aku lah aku nak kesah ke tak kan? Aku ada hak kot?

Aku memang dah banyak sabar dah pasal barang-barang dan harta benda aku kat ofis ni.

1) Back cushion aku kat ofis
Suka-suka hati diorg je guna buat tido . (Fyi, department aku 24hr). Abes, kalau korang mengantuk, nak tido, bawaklah tilam bantal korang sendiri. Tak boleh?

2) Stationaries
Hah. Stationaries jangan cakaplah kan? Dulu masa aku tak kunci drawer aku time balik, memang confirmlah every month kena beli stationaries baru. Ada je yang short. Pinjam dan hilangkan pun ada. Tensi je aku. Eh, habis, korang fikir stationaries aku tu company bagi ke? Samalah jugak macam korang, beli sendiri. Aku tak kisah pun kalau nak pinjam. 1-Bagitahu. 2-Dah pakai (kalau aku takda), letaklah balik kat tempat dia. Sumpah, aku bukan jenis yang kedekut.

3) Mug aku
Hmm. Ni jarang-jarang. Tapi kalau sekali dah guna tu memang membawa ke seminggu dua lah juga. Hmm. Orang yang sama. Close friend aku pulak tu. Pernah sekali tu, aku tengokkan aje sampai bila dia nak cuci. Hmm, last-last berkumpul kat 'meja himpunan gelas-gelas kotor'. Geli aku! Dah naik melekat dah nescafe kat bottom dia. Gross!! Sumpah!! Aku juga yang kena kutip, dahlah aku juga yang bancuhkan nescafe 3 in 1 tu. Boleh?

Ok, ini jela yang aku nak highlight. Setakat ni jela yang aku ingat. Yang lain-lain tu dah lupa. Aku pun bukan jenis yang simpan dalam hati sangat. Marah kejap je. (Susah jugak tau jd aku. Macam senang diperkotak-katikkan je, kan?

Hmmm, baik! Aku mengantuk. Stop kat sini jela.

*Nasihat untuk kawan-kawan : Hormatilah harta benda orang lain. Sekian. :)






Nyanyi : R-E-S-P-E-C-T
B. Disgrace

Monday, 12 April 2010

Saya tahu saya jahat.

I cannot take it anymore. Earlier, i plugged my ear with Rilo. Makin
lama dgr Jenny, makin mencurah2 air mata aku. Damn.

Saya tahu saya jahat.

B. Disgrace.

Sent from my iPhone

Don’t cry for someone who doesn’t cry for you, it’s not worth it.

Yes. I got this quote from a Twitter acc that I follow. :)

Yuh, right, Nadia! Dengar Paparazzi pun menitis air mata. On your way home from office tadi tu hape? Haha. Tadi, after i clicked the send button to an email yang i sent to Najjah pun tersentap juga. Lagu Faith. Seriously serious! Tak tipu punya. Sumpah. Maybe just kebetulan kot sebab masa tu lagu unshuffled and sedang putar lagu-lagu start dari huruf F. Hmmmm. Harap bukan petanda apa-apa. Sebab aku dah malas. Im giving up. Im backing off. For good. Yes, that's what i hope for now. Sekarang, aku nak hidup yang carefree. Aku nak hidup yang takde pening-pening. Yang aku merajuk sorang-sorang, rasa exploited sorang-sorang, rasa cemburu sorang-sorang. Which is plain stupid lah kan? Hmmm.

So, i guess that's it lah. No more Enjel kesayangan hamba lagi. Enjel is dead. Dalam hati aku jelah. Dia hidup lagi.


Fuck! The other one won the battle. Thanks. (Perli diri sendiri).

Some things are better left unsaid.






Maybe I was just carried away with his kindness.
Kan?
Not a big deal lah.
Kot.
Agaknya.
Rasanya.
Entah.





B. Disgrace
*fcuked up for the gazillionth time.


Sunday, 4 April 2010

Issues over dinner :)

Well, i went out for dinner with my little cousin Ain tadi. Masa we were walking to Annabelle she said 'Kak Nard, Ain sukalah rambut Kak Nard'. I was like 'Haaa, tu la pasal! Ala, tapi orang ofis saya sume cakap rambut saya macam Indon'. Ain kata macam Bad Romance ok! Haa, yes, that's what i told Darren when he was working on my hair.

And so Ain said 'Outdated lah diorg tu!'. And i was like : Ouh, finally! Finally someone said it! :)

It was a good therapy going out with that budak kecik. :) I think we should plan more outings together. Haha!

Kami pergi Superbowl tadi. (First choice was karaoke, tho. But sadly, the rooms are fully booked. Ugh!). Last2, kami layan bowling, which something that im bad at. Dah lama tak main. But still, saya menang. Maybe i was just lucky. Haha. :)

Ouh, and.. Adalah pakcik kat sebelah alley kami, omg, sangat gedik mereka. Nak ngorat. Boleh? Pffttt! Pakcik, sila sedar diri. Sesungguhnya, kawan-kawan, saya ignore saya org tua itu. For heaven's sake, kau tua lah, tua! What the fish.


ps : I Love My Ainfatin! :)



Ouh and yes, Chelsea menang!
B. Disgrace ;)

Friday, 2 April 2010

Vague

It's not easy to be ugly. Ppl tend to make fun of you. Even the ones
that uve trusted all along.

'Terima kasih banyak-banyak, *kawan!'

*if that's what you think you are


Still living :
B. Disgrace


Sent from my iPhone

Thursday, 25 March 2010

Penuduhan Tak Berasas Seorang Perempuan Cetek Minda Yang Paranoid Semata


First off, I'd like to say sorry to my ex-colleague (Azwan Rahimi) for posting this entry. Tapi Wan, kau tak salah! Kau tak perlu pun sebut SORRY banyak-banyak kat aku masa kau call aku tadi.


PERINGATAN! : Kalau korang ada benda lebih penting nak buat, korang buatlah dulu. Because this will be a very long, dragging entry.

Ok, here the story goes.

Last Sat, aku, Nairus, Piyya+cousin+a gf pergi berhuha kat KL Live (formerly known as Life Centre) for Zee Avi Showcase. :) Mulanya begini. Ok, aku cerita dari mula macamana aku tahu Zee Avi homecoming showcase tu. Wan invite aku ke event tu thru fb. I was all excited. Aku terus RSVP then, invite Nairus, Piyya, Kak Maya, Zahiril Adzim, Kak Lind, and a few more frens to the event, then aku post up kat Wan punya wall cakap kalau dia dah tau harga tix n how to get em aku mintak dia roger aku. A couple of days later, aku follow up dengan dia (kot--tah aku pun dah lupa tentatif sebenar). Pastu Wan kata, tix kena beli thru AirAsiaRedTix. Aku dah hampa dah. Tapi, aku terus confirmkan dengan Nairus (sbb dia je yang respon kat invitation aku itu hari) whether dia nak pergi ke tak. Lepas confirm, aku terus sms Wan mintak tolong dia belikan tix tu. Bla bla bla - long story short, tix pun dah dapat and Wan pun kata yang Piyya pun ada beli tix.

Bla bla bla.... Tibalah Saturday, 20th March.

Sejak Friday lagi aku dah serabut nak fikir pasal Sabtu. Ive to attend my Algebra Extra Class from 3-6pm at 13 Shah Alam. Cukup stress otak aku memikirkan alasan nak minta Sir Bala release aku awal. But at the same time, hati aku berbelah bagi nak blah awal sebab final will be just in two weeks time. So, korang faham-faham jelah kan. Kalau nak harap belajar sendiri Trigonometry memang HARAP MAAF lah kan? Hahaha.

Ok, serious. Kebetulan hari tu Sir kata nak release class awal. Aku pun rush macam orang gila dengan tak on radionya dalam kereta. Akhirnya berjayalah aku sampai kat KL. Naik Monorail. Tenenenenet. Sampai KL Live. :)

Sampai. Ambik tix kat Wan. Queue kat dia sambil tunggu Nairus and Piyya (yang terhegeh-hegeh nak sampai sebab dari Ampang). Bla bla bla. Nairus sampai. Jumpa Mawk and her t
wo lil bros along with Paan. Sampai gate nak bukak, si Piyya and fren and cousin tak sampai-sampai lagi. Sampailah dah scan tix kat tingkat atas, Piyya tak sampai-sampai lagi. Haihhhh! Wan dan kawan dia dah masuk lama dah.

Aku sebenarnya, time tu frust gila dah sebab aku datang awal, tapi aku tak dapat nak enjoy the show at the front line. HAMPA. 'Semua pasal Sufiah!'-ni aku bebel dalam hati. Last-last, bila dah ramai yang masuk, aku dengan penuh rasa selfish
masuk dalam dengan Nairus sebab dah banyak kali staff KL Live tu cam sound kami suruh masuk sebab blocking the passage. Kami pun tinggalkan tix Piyya kat staff situ and terus lari masuk dalam. Tolak-tolak orang and cari Wan and fren (yang dah tentu-tentu dah dapat diri kat front row). Kami scan thru the crowd. Hah! Nasib Wan tinggi, so dapat detect. Sekian. So, kami terus ah buat selamba badak tolak-tolak manusia yang block kami. COOL! Sampai. (Kadang-kadang kita kena pentingkan diri kalau nak capai sesuatu). :p -Maksud aku, goal aku nak berdiri kat front line. (Kang ada pulak yang fikir lain kan? Manusia ni kan macam-macam perangai. Pffffttt!!!)

At last, Piyya and company sampai. Tapi, masa tu crowd dah sangat besar. They didn't manage to come and join kami di same spot. There were too many ppl in the room. So, kami moshing masa show to asing-asing. (Gila tak best).

During the 'wait'. Aku dengan Nairus tersangatlah boring, sebab tak ada opening act eh. Boleh? Haihhh! Berbekalkan handphone bercamera cap ayam aku tu, aku pun camwhoring lah dengan Nairus sambil mengisi masa-masa yang terluang dan juga sambil menghijack space orang lain kat tepi kiri kanan kami. Haha! Jahat kan? Ahhh, lantak ah! Asalkan aku dapat berdiri dengan selesa during the show. :)

Habis show, aku cari Mawk, Paan and the bros kat tepi stage belah kiri. Pastu, Piyya datang kat kami. Kami camwhoring lagi sampai kena halau dengan security. (Celaka!) :p Lepas tu, Piyya ajak ambik gambar dengan Wan. Aku pun macam 'Mane Wan? Dia dah keluar k
ot!'. Sekali, Piyya scan punya scan. TING! Nampak Wan dan kawannya. So, kami pun ambiklah a couple of piccies. Yela, buat syarat reunion. Haha. Reunion lah sangat setakat 3 orang je kan? Tak sesuai. Pastu, kami keluar and turun bawah. Hang around jap kat luar KL Live tu. Bayar duit tix kat Wan. Tata-tata after 10,15mins camtu.

THAT'S IT! ITU SAHAJA.

We made our separate ways. Piyya balik dengan cousin and her fren. Aku balik dengan Nairus.

Tapi, hari ni, aku adalah dapat this pm from a stranger named FARADILLA TAHIR (Sila search di Facebook untuk user ini). Here's the message like :

Between You and Faradilla Tahir
25 March at 11:05 Report
ziza ba aidan..atau nadia aziz.may i add u as a freind list?would u mine..




(Pardon her grammar. So, korang kena faham sendirilah maksud dia tu ok!)



First sekali yang aku benci bila orang yang aku tak kenal tapi panggil aku dengan nama penuh aku. NADIA AZIZ. Aku cukup tak suka. Dalam hati aku kata 'Aku tak pernah ada kawan nama Faradilla Tahir'. So, untuk pastikan yang aku mungkin terlupa, aku pun usha lah page dia. Ada 1 mutual friend in common i.e. Farra Kassim (Kak Elly, my ex-colleague kat CTB). Lagilah aku pening. Who the hell is this person? Dan paling scary, dia pakai gambar aku, Piyya and Wan kat Zee Avi Showcase as default pic kat profile dia. Aku sabar lagi. Aku capai fon Nokia aku, call Piyya dengan niat nak tanya, siapakah mysterious stranger itu. Piyya check fb dia. Tgk info, mutual friends ada 2orang. Kak Elly and Nuar. Both pun from CTB juga.

Mula jadi pelik.

Piyya volunteered nak call and ask Wan personally. And so she is his fiancee. Persoalannya sekarang, what the fish does it has to do with her using our (THREE of us-me, Piyya and Wan's) picture as her default picture? And there's an album in her profile named DASAR PEMBOHONG yang ada more than three piccies of me (and Nairus) in it!!!!!! Apa kes kan? Masa tu, dalam hati aku dah menyumpah seranah dah.

Right after Piyya calling Wan for explainations, Wan text aku.

CTB Wan : nard sorry la kalo tunang aku kaco ko. ko wat x layan je. sorry byk2 eh

Saya : Ok. Tp gambar2 aku sume ni pastikan die delete dan tak simpan langsung di mana2. Harddisk. Pendrive. Desktop dll. Eyh wan? Tq.

CTB Wan : ok. sorry byk2 kalo die ade ckp ape2 pasal ko.

*Aku censor satu line from one of the messages sebab aku masih rasional. Aku kena jaga hati semua orang. Kalau ada yang tak puas hati, kata aku ni penipu ke, perempuan gatal ke, sundal suka nak rampas TUNANG orang ke, sila confront aku sebab aku ni jenis yang pegang konsep BERANI KERANA BENAR. Harap maklum yang fon aku ni terlalu besar kapasiti simpanan datanya. Bila-bila masa je kalau orang-orang yang ada rasa tak puas hati dengan aku tu boleh jumpa aku dan check for yourself lah my text messages. :)


Aku pun tak reply dah message Wan lepas tu. Lagipun, aku bukan rapat sangat dengan Wan. Hehe. Tapi, lepas tu, aku mengadu kat Wan Amirul Muzaffar (Wan jugak ok! Huh!) pasal aku kena attack dengan someone.

Thing was ok lah after that. Sebab aku harap Wan boleh handle fiancee dia yang paranoid lagi insecure tak tentu pasal tu. Aku pun cool lah. But that didn't last for long sebab perempuan tu pm aku lagi. Here's the message:
Between You and Faradilla Tahir
25 March at 12:49 Report
hye nadia.nadia,anything u not satisfied,u can direct with me.i xkan delete pic tu.i know that is yours.but dont know who is azwan rahimi between us..?u amik gambar tu dengan tunang orang yer cik nadia


(Sorry, ada masalah sikit masa nak paste ni. MacBook sangat pelik ok! Sorry!)

Korang mesti nak tengok gambar yang dimaksudkan, kan? Ok, aku upload jap!

Inilah dia gambar yang KONONNYA sangat kontroversi tu. Amacam? Memang ekstrim kan aku 'memeluk/mencium' Wan kat dalam gambar ni? *PFFTTT!*

Lepas tu, ada lagi pm yang seterusnya. Nah, ini dia :

Between You and Faradilla Tahir
25 March at 13:11 Report
nadia,i minta maaf kerana tak minta izin utk amik pcture tu dari u.i amik picture tu kerana azwan rahimi bagi satu pengajaran buat beliau.nadia,kalau awak berada di tempat i pun..awak tentu akan marah.i xsalah kan awak.tetapi i menyalahkan azwan rahimi.memang i sengaja meletak kan pic tu as my profile pic.to let him know..he is a " BEUTIFUL LIAR ".ada something yg berbangkit dalam hal ni.u perempuan,i perempuan.kita sama2 perempuan.picture tu memang buat i suprise..
25 March at 13:29 Report
i baru dapat tahu yg piah call wan n say sorry bout this.nadia,i nak tanya u betul2...betul ke u all xtau wan dah bertunang..?n bila u dapat tahu yg wan dah bertunang?i appreciate sangat2...kalau u reply pertanyaan i ni.i nak tahu mcm mana u semua xtahu.



Aku geram nak reply pm ni tau. Sebab, Nairus and Sufiah pun expressed their kegeraman. Diorang kata 'Takda kepuasanlah kalau tak balas apa-apa. Memang mendiamkan diri tu bijak. But saiko tu akan anggap kau bersalah!'. Aku pun, text Wan Amirul Muzaffar. Dia kata 'Tak payah. Buat ape?'. Oleh itu, aku pun tak reply la. Dalam hati aku kata 'Kalau aku reply, aku pun keanak-anakan. Dahlah keanak-anakan. Tak rasional pulak tu. Dahlah tak rasional, shallow minded pun sama. Kau cool, Nadia. You're not that cheap'. Dan, aku cuba senyum dalam hati aku. Cuba selindungkan marah aku tu.


It didn't end at these two PMs. Ada lagi. Nah...

Between You and Faradilla Tahir
25 March at 14:23 Report
i take out already all you pic.so now,please remove azwan fb from ur list.



(Mengantuk aku taip entri ni. Seriously. Haha.)


SILA TAKE NOTE. TUJUAN AKU POS ENTRI NI ADALAH MURNI. AKU TAKNAK KAWAN-KAWAN AKU SALAH FAHAM. AKU TAKNAK ADA ORANG-ORANG CAKAP AKU NI PERANGAI MACAM LAHANAT. AKU TAKNAK. AKU NAK SEMUA ORANG TAHU MY SIDE OF STORY SEBELUM MENGHUKUM AKU DENGAN SEWENANGNYA. SEBENARNYA, AKU NAK TULIS LEBIH PANJANG LAGI. TAPI AKU DAH SANGAT MENGANTUK.


**FOR SAFETY, AKU MUNGKIN AKAN BUAT LAPORAN POLIS. MANALAH TAHU KAN? MANUSIA NI, MACAM-MACAM JENIS.